Καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης ταβέρνας που σκότωσε ένα κουτάβι με καρέκλα

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17 Ιουλίου 2016 στο λιμάνι Νέων Στύρων στη Νότια Εύβοια, με δράστη τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Ψησταριά ο Κώστας».

Ο ίδιος αφού δελέασε με ένα κόκκαλο το θηλυκό κουτάβι μόλις 3,5 μηνών, στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Στην σημερινή δίκη της «Μάγκυ», ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Δημήτρη Ανδρέου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας καταδίκασε πρωτόδικα σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 6.000 ευρώ πρόστιμο τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

Στα Δικαστήρια Χαλκίδας βρέθηκε και η ηθοποιός Άννα Ανδριανού ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντολογικής Ομοσπονδίας. «Πρόκειται για γελοία ποινή για ένα τέτοιο έγκλημα η οποία βάζει σε κίνδυνο την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας», δήλωσε η ηθοποιός.

Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μιχάλης Ντόστας απέβαλε από την αίθουσα την ηθοποιό και άλλους φιλόζωους που κάθονταν στις καρέκλες σε μακρινή απόσταση από την έδρα, επειδή φέρονται να γελούσαν χαμηλόφωνα όταν άκουσαν ορισμένες από τις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης προς τους μάρτυρες.

[Πηγή]