Καταδικασμένος για φόνο σκότωσε τη συνήγορό του και αυτοκτόνησε!

Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, ο δράστης είχε ερωτική σχέση με την δικηγόρο, που ήταν παντρεμένη.

Ένας άνδρας, που καταδικάστηκε το 2003 επειδή σκότωσε τη σύζυγό του, αυτοκτόνησε σήμερα, αφού δολοφόνησε τη δικηγόρο η οποία τον είχε υπερασπιστεί και με την οποία είχε συνάψει ερωτικό δεσμό, έγινε γνωστό από τις ισπανικές αρχές.

Η δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του άνδρα στη δίκη του το 2003, όταν δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για τη δολοφονία με όπλο της συζύγου του πριν από 15 χρόνια, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου του δικηγορικού συλλόγου της πόλης Σαραγόσα.

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Ιανουάριο του 2017. Την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή εντοπίστηκε νεκρός στο Τερουέλ, αφού – όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- πήδηξε από μια γέφυρα.

Λίγες ώρες αργότερα, στο σπίτι του στη Σαραγόσα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα της 48χρονης δικηγόρου, που έφερε τραύματα από αιχμηρό όπλο.

Η δικηγόρος ήταν παντρεμένη και ο σύζυγός της είχε ενημερώσει την Πέμπτη το βράδυ τις αρχές για την εξαφάνισή της.

«Δεν θα επιτρέψουμε ένα βήμα προς τα πίσω πίσω στο θέμα της βίας με βάση το φύλο» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος επισήμανε ότι «τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες» στην Ισπανία, από τον σύζυγό τους, τον πρώην σύντροφό τους ή τον εραστή τους.

Συνέντευξή Τύπου για το θέμα παραχώρησε η Κάρμεν Σάντσεθ, περιφερειάρχης της Αραγωνίας (βορειοανατολική Ισπανία), η οποία εμφανίστηκε συγκινημένη ενώπιον των δημοσιογράφων. «Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι δυο τους είχαν προσωπικές σχέσεις» και το οικογενειακό περιβάλλον το επιβεβαίωσε, «επομένως, πρόκειται για ένα έγκλημα βίας με βάση το φύλο» σημείωσε η περιφερειάρχης.

Σαράντα επτά γυναίκες δολοφονήθηκαν υπό παρόμοιες συνθήκες το 2018.