Καρανίκας και Δούρου παρέλασαν με υπερηφάνεια μπροστά στη Βουλή «αγκαλιά» με drag queens

Το ουράνιο τόξο της περηφάνιας κυμάτισε και φέτος στην πλατεία Συντάγματος

Drag queens, περήφανοι γονείς παιδιών gay, φίλες φίλων gays, τρανσέξουαλ, αμφί, το Jason-Αντιγόνη, γυμνά κορμιά, αλλά και ο χαμογελαστός Νίκος Καρανίκας, η Ρένα Δούρου, η Αννέτα Καββαδία, ο Γιάννης Μπαλάφας και η Μαίρη Συνατσάκη βρέθηκαν κάτω από τη σημαία με το ουράνιο τόξο της περηφάνιας που κυμάτισε στην πλατεία Συντάγματος, στο φετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας!

Η Αννέτα Καββαδία και ο Γιάννης Μπαλάφας

Φυσικά, μιλάμε για το Athens Pride, την οργάνωση η οποία τα τελευταία 14 χρόνια διατυμπανίζει τη διαφορετικότητα με κάθε δυνατό τρόπο.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου

Με κεντρικό σύνθημα «Παρούσα», χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες (gays, λεσβίες, τρανσέξουαλ, μπάι, στρέιτ), κρατώντας σημαίες και πολύχρωμα μπαλόνια, ενώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά των διακρίσεων και των προκαταλήψεων με φόντο το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Φιλί στον πρέσβη της Γαλλίας από τον σύντροφό του

Οι συμμετέχοντες, μάλιστα, πέταγαν φέιγ βολάν για παραστάσεις με gay θέματα, ενώ εκπροσώπηση στο φεστιβάλ είχαν ακόμη και οι πρόσφυγες, που κατέβηκαν στην παρέλαση με δική τους ομάδα!

Από τη γιορτή της διαφορετικότητας δεν θα μπορούσε να λείπει και το Jason-Αντιγόνη, που εμφανίστηκε στην πλατεία Συντάγματος με κοτσίδα, «χτυπητό» μακιγιάζ και ένα πολύχρωμο εσώρουχο. Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία του πρέσβη του Μεξικού στην Ελλάδα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, έχοντας στο πλευρό του τον σύζυγό του, όπως και του πρέσβη της Γαλλίας.

Το Jason- Αντιγόνη

Θέμα του 14ου Athens Pride ήταν οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, «με τις τρανς γυναίκες να δέχονται διαρκή και ασταμάτητη περιθωριοποίηση».

Τύμπανα και συνθήματα

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η σεξιστική βία είναι ζωντανή παντού, από τις προοδευτικότερες κοινωνίες μέχρι τις λιγότερο προοδευτικές. Οσο μέλη της κοινότητας αναγκάζονται να κρύβουν την ταυτότητά τους ή αποκλείονται από εκφάνσεις του κοινωνικού βίου λόγω της φύσης τους το Pride θα παραμένει δικαιωματικός πυλώνας».

Η Μαίρη Συνατσάκη με την Εύα Κουμαριανού

Η πορεία του 14ου Athens Pride, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και κατέληξε στην πλατεία Κλαυθμώνος, ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους τυμπάνων και συνθημάτων. Μετά τη λήξη της παρέλασης ακολούθησε συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, τη Μαρίνα Σάττι και την Ευρυδίκη.

Ο Νίκος Καρανίκας

ΠΗΓΗ diaforetiko