Κάντε την Κεραμική Εστία σας Σαν Καινούρια, με αυτά τα 6 Έξυπνα Κόλπα. Το 4ο Κάνει Θαύματα.

Όταν μαγειρεύετε για μια ολόκληρη οικογένεια, η κουζίνας σας γίνεται χάλια και πρέπει να φέρετε τα μεγάλα μέσα για να καθαρίσει.

Παρακάτω θα δείτε έξι έξυπνους τρόπους για να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κουζίνα σας.

Μέθοδος απόξεσης

Μερικές φορές χρησιμοποιώντας καθαριστικά προϊόντα δεν αρκεί. Εάν έχετε πολύ σκληρούς λεκέδες, μπορείτε να τους απομακρύνετε προσεκτικά με μια σπάτουλα.

Κατ ‘αρχάς, προσθέστε μια καλή ποσότητα υγρό καθαρισμού στο καμένο σημείο. Στη συνέχεια, με τη σπάτουλα, απομακρύνετε το λεκέ. Βεβαιωθείτε ότι είστε πολύ προσεκτικοί με αυτήν τη μέθοδο.

Μέθοδος πετσέτας

Σκουπίστε την επιφάνεια του φούρνου σας με ξύδι. Στη συνέχεια, πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα σόδας φαγητού σε ολόκληρη την επιφάνεια και βάλτε πάνω της μια πετσέτα σε ζεστό νερό και αφήστε την για 15 λεπτά. Αυτό θα μαλακώσει τους λεκέδες στην κουζίνα. Βγάλτε την και τρίβετε τον λεκέ με ένα σφουγγάρι.


Μέθοδος ξιδιού και σόδας

Πασπαλίστε τη σόδα σε όλη την επιφάνεια της εστίας σας και στη συνέχεια ψεκάστε λίγο ξύδι. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά και σκουπίστε το με ένα υγρό πανί.

Μέθοδος σφουγγάρι σιλικόνης

Κατ ‘αρχάς, τρίψτε τους λεκέδες με ένα σφουγγάρι σιλικόνης με κυκλική κίνηση. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας ξύδι και κάντε ένα μίγμα.

Τοποθετήστε το πάνω από τους λεκέδες σας και αφήστε τους να μουλιάσουν για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το με ένα πανί και σκουπίστε τη φούρνο με ένα υγρό πανί.


Μέθοδος αμμωνίας και αλκοόλης

Αναμίξτε ένα μέρος αμμωνίας με 10 μέρη νερού και λίγο αλκοόλη σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε στον λεκέ και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσετε.

Μέθοδος υγρού απορρυπαντικού πιάτων

Βάλτε λίγο υγρό σαπούνι στον φούρνο σας και, στη συνέχεια, ρίξτε λίγο σόδα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίστε λίγο υπεροξείδιο υδρογόνου και αναμίξτε με το δάχτυλό σας. Σκουπίστε με ένα καθαρό υγρό πανί.

Credit: shareably.net