Τέσσερις μήνες από τον θάνατο της 20χρονης Μαρίας στην Αίγινα και η οικογένειά της αναζητά ακόμη απαντήσεις που θα ρίξουν φως στις συνθήκες του μυστηριώδη θανάτου της.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η 20χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στην αυλή του σπιτιού της.

Ο θάνατός της αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία, όμως τόσο η αδελφή της, όσο και όσοι τη γνώριζαν υποστηρίζουν ότι δε θα έκανε ποτέ κακό στον εαυτό της.

«Δε θα έκανε ποτέ κακό στον εαυτό της» λέει η αδελφή της

«Η Μαρία ήταν η ίδια η ζωή, δε θα έκανε ποτέ κακό στον εαυτό της. Θέλω να μάθω την αλήθεια και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό με όποιο τίμημα, όπως θα έκανε κι αυτή. Νιώθω ότι μου κρατά το χέρι και κάτι θέλει από μένα. Θα τη μάθω την αλήθεια για χάρη της (…). Όσοι την είδαν εκείνο το βράδυ και της μίλησαν, μου είπαν ότι η Μαρία έκανε όνειρα για το μέλλον. Κανείς δεν πιστεύει ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η αδελφή της κοπέλας στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

Το μοιραίο βράδυ η 20χρονη επέστρεψε από τη δουλειά, άφησε την τσάντα της μέσα στο σπίτι, τα φώτα ανοιχτά, κλείδωσε την αυλόπορτα και έκρυψε το κλειδί. Η μητέρα της τη βρήκε κρεμασμένη στην αυλή πίσω από μία κουρτίνα, αλλά πουθενά δε βρέθηκε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να αφαιρέσει τη ζωή της.

«Είναι δυνατόν να γύρισε, να άφησε την τσάντα της, να κλείδωσε την πόρτα και μετά να αυτοκτόνησε; Δεν το καταλαβαίνω. Λίγες μέρες μετά, μάλιστα, κάποιος ήρθε στην αυλή και κάτι έψαχνε γιατί τα βρήκαμε όλα αναστατωμένα. Η αστυνομία είπε πως δεν ήταν εκείνη, άρα ήταν κάποιος άλλος» ανέφερε η αδελφή της.

Ακόμη, η ίδια αποκάλυψε, ότι ένα πρόσωπο, από το ευρύτερο περιβάλλον της, την είχε απειλήσει και μάλιστα δημόσια.

«Την είχε απειλήσει ότι θα την κρεμάσει κι έτσι τη βρήκαμε. Γνώριζαν για τις απειλές οι φίλες της, οι οποίες όμως δεν έχουν κληθεί από το τμήμα ανθρωποκτονιών για να καταθέσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η 20χρονη είχε μια σχέση, με την οποία η ίδια δε συμφωνούσε.