Καμμένος: Θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Τη διαφωνία του με την Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής καλώντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί για την κατάργησή της, σε περίπτωση που η παρούσα Βουλή την κυρώσει.

«Αν έρθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας θα χωρίσουν γιατί παρά την συμφωνία που είχαμε κάνει, έρχεται η ώρα να έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή για να επικυρωθεί» είπε και πρόσθεσε: «Αν για οποιοδήποτε λόγο η συμφωνία αυτή έρθει στη Βουλή των Ελλήνων δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία».

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα καλέσει όπως τόνισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πριν κάνει τις παλικαριές του για την πρόταση μομφής, να δηλώσει δημόσια αν αποδέχεται ή όχι τον όρο βόρεια Μακεδονία και εάν ψηφιστεί από τον λαό ως πρωθυπουργός αν θα την καταργήσει σε περίπτωση που κυρωθεί από την παρούσα Βουλή. Ετσι παίρνονται οι πολιτικές αποφάσεις στα ίσια».


Εντύπωση προκάλεσε και το άνοιγμα που έκανε ο Πάνος Καμμένος στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη λέγοντας: «Ξεκάθαρη θέση μέσα στη Βουλή εκτός από μας έχει μόνο η Ενωση Κεντρώων. Ο Βασίλης Λεβέντης από την πρώτη στιγμή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και σε αυτό το θέμα θα συμπορευθούμε μαζί κ. Λεβέντη».

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ενώ τα βέλη του δέχθηκε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τον οποίο ανέφερε πως δεν γνωρίζει εάν έχει κάνει κάποια μυστική συμφωνία με τον κ. Ζάεφ.

«Οσο επαναλαμβάνει ο Ζάεφ την λέξη «Μακεδονία», «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική γλώσσα» δεν υπάρχει περίπτωση τέτοια συμφωνία να επικυρωθεί από την ελληνική πλευρά και χαίρομαι για την δημόσια θέση που πήρε ο πρωθυπουργός σήμερα ότι δεν πρόκειται η ελληνική πλευρά να δεχθεί καμία ερμηνεία περί μακεδονικής εθνότητας» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Προειδοποίησε δε πως «εάν συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση των Σκοπίων που συμπεριλαμβάνει την μακεδονική εθνότητα ή την μακεδονική γλώσσα ή ακόμα περισσότερο να μιλά για μακεδονική μειονότητα μέσα στη χώρα αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να έρθει ποτέ και από καμιά κυβέρνηση και να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων».

ΠΗΓΗ:prototupo.gr