Καμμένος στο BBC για Εθνική Τραγωδία στο Μάτι: «Την Ευθύνη Έχουν οι Κάτοικοι»
Www.true.gr

Καμμένος στο BBC για Εθνική Τραγωδία στο Μάτι: «Την Ευθύνη Έχουν οι Κάτοικοι»

Ως ατυχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στο BBC, σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, καθώς αυτή την ώρα που θρηνούμε θύματα, ο κ. Καμμένος επέλεξε να χρεώσει ακόμα και σε νεκρούς- ενδεχομένως- την τραγωδία, κάνοντας λόγο για εγκληματική αυθαίρετη δόμηση.

Ο κ. Καμμένος, τόνισε στο BBC ότι «η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες».

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας , απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπήρχε σχέδιο, υπεραμύνθηκε του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, σχολιάζοντας ότι έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή.Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, Γκάβιν Λι, για το αν υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος», υπογραμμίζοντας ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είναι υπό την ευθύνη άλλου υπουργείου.

«Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Στις 24 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50%ω των δυνάμεων εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

thecaller

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr