Καμίνης: Η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα- Η πιο ανεύθυνη κυβέρνηση όλων των εποχών

Στη νομαρχιακή συνέλευση κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στη Σύρο μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης και εκτίμησε ότι «οι επιδοματικές πολιτικές και ελεημοσύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγούν πουθενά» και σημείωσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να μιλήσει προγραμματικά για την επόμενη ημέρα της χώρας, αφού στις πλάτες του πέφτει η ευθύνη και οι προσδοκίες των πολιτών για την πορεία της χώρας».

Την ίδια ώρα εξέφρασε: «Τον κ. Τσίπρα τον νομιμοποίησε πολιτικά ο κ. Σαμαράς με τα Ζάππεια», υπογραμμίζοντας ότι «η Ν.Δ. χρεοκόπησε τη χώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα γι’ αυτό».

Μιλώντας , ο κ. Καμίνης εκτίμησε ότι «οι επιδοματικές πολιτικές και ελεημοσύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγούν πουθενά» και σημείωσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να μιλήσει προγραμματικά για την επόμενη ημέρα της χώρας, αφού στις πλάτες του πέφτει η ευθύνη και οι προσδοκίες των πολιτών για την πορεία της χώρας».Ο Γιώργος Καμίνης δε δίστασε να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, καθώς επεσήμανε ότι «πρόκειται για την πιο ανεύθυνη κυβέρνηση όλων των εποχών, καθώς έριξε στο πολιτικό παιχνίδι τρία μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος, το μακεδονικό και τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, με μόνο στόχο τη δημιουργία πολιτικής πόλωσης και πρόσκαιρων εντυπώσεων».

Eιδικότερα στη συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος, ο κ. Καμίνης παρατήρησε ότι είναι σημαντικό να διασφαλισθεί ο σταθερός εκλογικός κύκλος της τετραετίας και η μη διάλυση της Βουλής για ασήμαντες αφορμές, όπως επίσης και η κατάργηση της προνομιακής ρύθμισης για τις ποινικές ευθύνες υπουργών και την ασυλία των βουλευτών.Ο κ. Καμίνης κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιμένει δογματικά στο άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι «για το Κίνημα Αλλαγής σημασία και προτεραιότητα έχει το δημόσιο πανεπιστήμιο, απέναντι σε όσους ανέχονται την υποβάθμισή του και αδιαφορούν.

Για τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «έγινε συζήτηση πίσω από τις πόρτες για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ευτελίσει το θέμα γύρω από νέες προσλήψεις στο δημόσιο.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr