Καλλιτέχνης μετατρέπει διάσημους αλλά και αγνώστους σε καρτούν
Www.true.gr

Καλλιτέχνης μετατρέπει διάσημους αλλά και αγνώστους σε καρτούν

Για αιώνες, οι καρικατούρες ήταν ένα ισχυρό εργαλείο για τη μετάδοση μηνυμάτων χωρίς την ανάγκη για τη γραπτή λέξη.

Αυτά τα υπερβολικά σατιρικά πορτρέτα ήταν πιο λαϊκίστικα και ασκούσαν μεγαλύτερη επιρροή από οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης, ειδικά όταν οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν αναλφάβητοι.

Ενώ οι καρικατούρες παραμένουν δημοφιλείς σε δημόσιες και πολιτικές σκηνές, ως ένας τρόπος για να διασκεδάζουμε με τις ατέλειες και να επικρίνουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην εξουσία, έχουν γίνει και πηγή ψυχαγωγίας στην καθημερινότητά μας.

Από τη στιγμή που μια διασκεδαστική και περίεργη απεικόνιση, είναι ένας τρόπος να αποδείξουμε, πως κάποιος μπορεί να γελάσει με τον εαυτό του, στην ουσία πληρώνουμε καλλιτέχνες για να μας γελοιοποιήσουν και να επισημάνουν τις μεγαλύτερες ανασφάλειες μας. Και δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει πάντα έτσι.


Το κορυφαίο καλλιτεχνικό ταλέντο Xi Ding, αποδεικνύει ότι η καρικατούρα μπορεί να είναι περισσότερο τέχνη παρά kitsch. Δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά ενός ατόμου με χιουμοριστικούς, αλλά παρόμοιους με τη ζωή τρόπους. Δημιουργεί γελοιογραφίες σε διασημότητες και δημόσιες προσωπικότητες, ακόμα και σε γνωστούς χαρακτήρες ιδιωτικών επιτροπών. Στα χέρια αυτού του «σχεδιαστή σκίτσων προσώπου», τα θέματα μετατρέπονται σε γοητευτικές «κινούμενες» εκδοχές του εαυτού τους.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

ΠΗΓΗ: boredpanda.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr