Η Καλή Δάβρη γεννήθηκε το 1979 στην Χαλκίδα αλλά ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της δραματικής σχολής “ΡΑΜΠΑ” όπου φοίτησε από το 1998 μέχρι το 2001.

Της: Έπη Τρίμη

Η ίδια έχει πει σχετικά: “Η Αθήνα κατά έναν περίεργο λόγο μου αρέσει πολύ! Κυρίως το κέντρο. Κατοικεί στο Κουκάκι και το σπίτι της είναι κουκλίστικο καθώς η ίδια αγαπά την ευταξία.

Προσαρμόστηκα εύκολα στην Αθήνα
“Η Χαλκίδα είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και έτσι έχω την δυνατότητα να πάω να δω τους δικούς μου και τον τόπο μου, όποτε θελήσω”. Ο πρώτος άνθρωπος που είπα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός ήταν η μάνα μου. Όπως μάζευε το τραπέζι, με κοίταξε, χαμογέλασε και συνέχισε, πίστευε ότι ήταν καπρίτσιο, αλλά όταν αποφάσισα να το κάνω ήταν μαζί μου. Το μόνο που μου είπαν οι δικοί μου ήταν «να προσέχεις. Θα είμαστε εκεί για ό,τι θες να κάνεις στη ζωή σου». Χάρηκα γι’ αυτό, γιατί είχα ακούσει από άλλα παιδιά ότι τους είχαν σταθεί εμπόδιο”.

Τα ανέμελα παιδικά χρόνια
Αυτό που θυμάμαι έντονα από τα παιδικά μου χρόνια ,είναι οι ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στην γειτονιά. Τα παιδιά χανόμασταν για ώρες, μέχρι που νύχτωνε και οι μανάδες μας έβαζαν τις φωνές, κυρίως η δικιά μου. Τρέχαμε, κάναμε ποδήλατο, σκαρφαλώναμε στα δέντρα, παίζαμε αμπάριζα, σκοινάκι και άλλα πολλά. Ανακαλύπταμε τον κόσμο και τις ανθρώπινες σχέσεις παίζοντας. Είμαστε τυχεροί όσοι παίξαμε σε γειτονιές. Αυτό που με χαρακτηρίζει έντονα είναι η τρέλα. Μου αρέσει η τρέλα.

Ο ρόλος της Βάνας
Η ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό μέσα από την τηλεοπτική σειρά του Alpha ΄΄Έλα στη θέση μου’’ στο ρόλο της υπηρέτριας Βάνας και είναι εμφανής η χημεία της με τον Αναστάση Κολοβό και την Άνδρη Θεοδότου ( σ.σ. κουμπάρα στη σειρά). Η Βάνα είναι ένα λαϊκό κορίτσι που έχει τσαγανό. Έφυγε από τον τόπο της για ένα καλύτερο αύριο. Την διακατέχει μια όμορφη τρέλα που κάνει την ζωή της πιο όμορφη. Είναι μέσα σε όλα. Την αγαπώ , έχει πει η Καλή Δάβρη στο labelnews.gr. Σε άλλη της συνέντευξη έχει πει: Δεν υπάρχει πιο ωραίος ρόλος. Μπορείς να ελιχθείς να είσαι κουτσομπόλα, (γέλια) να μαθαίνεις τα πάντα και στο τέλος να κάνεις αυτό που θέλεις. Στην αρχή είχα τρομάξει, με σταμάταγαν και μου έλεγαν Βανούλα μας να παντρευτείς, μην μιλάς έτσι και ένα σωρό άλλα”.

Κάποια στιγμή πήγα σε ψυχολόγο αλλά με έδιωξε
“Κάποια στιγμή πήγα σε ψυχολόγο αλλά με έδιωξε. Μου είπε ότι δεν είμαι έτοιμη ακόμα γιατί δεν ξέρω να βγάλω όλα αυτά που θέλω. Έκτοτε νομίζω πως τα κατάφερα καλύτερα με τον εαυτό μου γιατί τελικά μιλάω πιο πολύ με μένα και βλέπω τα πράγματα διαφορετικά”.

Ο πατέρας μου έλεγε πως τα κορόιδα παντρεύονται
“Είμαι γενικά μοναχικός άνθρωπος και απολαμβάνω την μοναξιά μου, αλλά ίσως κάποια στιγμή αν μου χτυπήσει το καμπανάκι της μητρότητας να θέλω να κάνω ένα παιδί. Είμαι 41 ακόμα και πιστεύω ότι έχω κάποιο χρόνο ακόμα. Είναι σημαντικό να φέρνουμε παιδιά στον κόσμο και να τα μεγαλώνουμε σωστά, αυτό πρέπει να κάνουν οι γονείς κατά την άποψή μου, έχει πει η Καλή Δάβρη.