Καλαμάτα: Ένας έρωτας γεμάτος παγίδες και κρυμμένα μυστικά – Άφωνος όταν έμαθε τι συνέβαινε στην πλάτη του

Πίστευε πως ήταν τυχερός που τη γνώρισε αλλά έκανε λάθος. Οι αποκαλύψεις στην Καλαμάτα, άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη…
Ποινή κάθειρξης 7 χρόνων στον καθένα για απάτη επέβαλε χθες (24-09-2018) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Καλαμάτα, σε έναν άντρα και μια γυναίκα, Ελληνες και οι δύο, που εκμεταλλεύτηκαν τη σχέση που είχε η κατηγορουμένη με έναν άντρα με τα διπλάσια χρόνια από εκείνη και τον έπεισαν να τους δώσει χρήματα.

Του είπαν ότι αν βοηθούσε έναν φίλο της κοπέλας «ιπτάμενο» στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη περιουσία, αλλά και χρωστούμενα στην Εφορία, ο ηλικιωμένος θα έκανε μια καλή πράξη, ενώ θα έπαιρνε πίσω τα λεφτά του μέχρι τελευταίας δεκάρας. Κάπως έτσι, και με τον κατηγορούμενο να παίζει το φερέγγυο Θεσσαλονικιό δικηγόρο, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση της οφειλής του ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Εφορία, έκαναν φτερά 47.790 ευρώ! Τον εύπιστο ηλικιωμένο «έγδυναν» οι δυο τους από πρόπερσι το Μάιο έως και πέρυσι τον Οκτώβριο.

Μάλιστα το θύμα υποστηρίζει πως εκτός από τα 47.790 ευρώ παρέδωσε στα χέρια τους άλλα 30.000 ευρώ σε μετρητά. Η γυναίκα εκ των κατηγορουμένων είναι από το ίδιο χωριό (στα πεδινά του Δήμου Καλαμάτας) με τον παθόντα και ο συγκατηγορούμενός της κάτοικος Καλαμάτας. Καταδικάστηκαν και οι δύο για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενώ το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους με τους όρους καταβολής εγγύησης 1.000 ευρώ εντός 10ημέρου, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η ιστορία με τον ιπτάμενο με τα χρέη ξεκίνησε πριν δύο χρόνια το Μάιο, όταν η κατηγορουμένη -η οποία σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα είχε σχέση με τον 84χρονο μηνυτή, αν και είχε τα… μισά του χρόνια- άρχισε να τον… φλομώνει στο ψέμα ότι δήθεν ένας φίλος της, ο οποίος μένει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στην Πολεμική Αεροπορία, έχει οικονομικές δυσκολίες, αλλά και μια μεγάλη ακίνητη περιουσία ως εγγύηση.

Επεισε λοιπόν το μηνυτή ότι τα χρήματα που θα έδινε για να ξελασπώσει ο αεροπόρος θα τα έπαιρνε πίσω μέχρι τελευταίας δεκάρας. Δεν δίστασε να δώσει και ένα κινητό τηλέφωνο στον ηλικιωμένο φίλο της, που υποτίθεται ότι ανήκε στον δικηγόρο του αεροπόρου, για να μιλήσει απευθείας μαζί του. Βέβαια όπως αποδείχτηκε μετέπειτα, ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος ήταν ο έτερος κατηγορούμενος, ο οποίος έδωσε έναν λογαριασμό τραπέζης στον ηλικιωμένο, για να καταθέτει εκεί τα ποσά για την… Εφορία.


Έβαζε χρήματα σε δύο λογαριασμούς

Ετσι λοιπόν ο παθών, νομίζοντας ότι βοηθά τον φίλο της… συμβίας του (η ίδια βέβαια αρνήθηκε κάτι τέτοιο λέγοντας ότι απλά καθάριζε το σπίτι του γέροντα), άρχισε να βάζει κατά περιόδους και τμηματικά διάφορα ποσά, που έφτασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 35.600 ευρώ.

Εν τω μεταξύ -σύμφωνα πάντα με το βούλευμα- ο μηνυτής κατέθετε και σε λογαριασμό της κατηγορουμένης διάφορα ποσά, τα οποία υποτίθεται ότι θα πήγαιναν για τον ίδιο σκοπό, την… οικονομική διευκόλυνση του αεροπόρου, ώσπου να ξελασπώσει! Στον εν λόγω λογαριασμό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα αποδεικτικά έγγραφα από την τράπεζα, ο 84χρονος κατέθεσε 12.190 ευρώ.

Ο μηνυτής υποστήριξε ακόμη πως όταν εξαντλήθηκαν τα τραπεζικά αποθέματα συνέχισε να δίνει σε μετρητά τα λεφτά που του έστελνε από την Αυστραλία η κόρη του και τα οποία παρέδιδε στα χέρια της γυναίκας. Αυτά τα λεφτά, σύμφωνα με τον μηνυτή, είχε δει και ο ίδιος με τα μάτια του να τα δίνει στον κατηγορούμενο.


Οι συλλήψεις και η αποκάλυψη της αλήθειας

Κι ενώ οι κατηγορούμενοι συνέχιζαν να του ρίχνουν στάχτη στα μάτια, αυτός πήγε και τους κατήγγειλε στην Ασφάλεια Καλαμάτας, οπότε την επομένη και με ένα ποσό 400 ευρώ προσημειωμένο από τους αστυνομικούς έγινε η σύλληψη του κατηγορουμένου, μόλις τα έπιασε στα χέρια του. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου οι αστυνομικοί βρήκαν το πακέτο με την τηλεφωνική σύνδεση του υποτιθέμενου Θεσσαλονικιού δικηγόρου.

Βέβαια και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την απάτη, ενώ ο 84χρονος λίγες μέρες μετά την κατάθεση της μήνυσης πήγε στην ανακρίτρια Καλαμάτας και με ένορκη κατάθεσή του βεβαίωσε ότι ναι μεν όσα κατήγγειλε είναι αληθινά, αλλά το μετάνιωσε και δεν θέλει την ποινική δίωξη της κατηγορουμένης.

πηγή: eleftheriaonline.gr