Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι δυο Ρομά που μπήκαν με τον 18χρονο στο σπίτι του 63χρονου
Www.true.gr

Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι δυο Ρομά που μπήκαν με τον 18χρονο στο σπίτι του 63χρονου

Οι δυο ανήλικοι μετά την απόπειρα ληστείας στο σπίτι 63χρονου στην Πιπερίτσα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 18χρονου συνεργού τους, είχαν προσέλθει μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, οι δύο ανήλικοι Ρομά που μπήκαν μαζί με τον 18χρονο στο σπίτι του 63χρονου στην Πιπερίτσα με σκοπό να ληστέψουν.

Οι δύο ανήλικοι υποστήριξαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, ότι μόλις είδαν πως ο 63χρονος τους αντιλήφθηκε, το έβαλαν στα πόδια πηδώντας απο το μπαλκόνι του σπιτιού σε παρακείμενη χαμηλότερη στέγη και από εκεί στον κήπο και διέφυγαν.

Ο 18χρονος έμεινε πίσω, αφού πρώτα έσπρωξε τον 63χρονο προκειμένου να κρατήσει κάποια κοσμήματα μικρής αξίας που είχε βρει, και αμέσως πήδηξε και αυτός από το μπαλκόνι στη διπλανή σκεπή και από εκεί στην αυλή, όπου και τον βρήκε η σφαίρα από το όπλο του 63χρονου, που είχε βγει στο μπαλκόνι του και πυροβολούσε.

Ρομα δικαστήριο Καλαμάτας

Να σημειωθεί ότι οι δυο ανήλικοι μετά το συμβάν είχαν προσέλθει μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όπου και συνελήφθησαν, και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν, αφορούν σε «διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή».


Τους ανήλικους πλέον, λόγω ηλικίας (16 και 17 ετών), αναλαμβάνει η Υπηρεσία Ανηλίκων Καλαμάτας.


Nα υπενθυμίσουμε ότι αύριο αναμένεται να απολογηθεί και ο 63χρονος, μετά και την 48ωρη προθεσμία που έλαβε. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή και παράνομη οπλοχρησία.

Πηγή: Messinialive, TharrosNews

 

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr