Καλαμάτα: Το έκαναν επάγγελμα και έβγαλαν 33.000 ευρώ μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες.
Www.true.gr

Καλαμάτα: Το έκαναν επάγγελμα και έβγαλαν 33.000 ευρώ μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες.

Αίσθηση από τις αποκαλύψεις στην Καλαμάτα. Σε δύσκολη θέση οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης…


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 25 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Καλαμάτας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 19 και 22 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις 4 Έλληνες, δύο 22χρονους, έναν 21χρονο και έναν ανήλικο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Καλαμάτας.


Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.9.2018 έως 12.3.2019, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά 22 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και τρεις περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε σπίτια.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 33.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.


Κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχε κατασχεθεί ακόμη ένα όχημα, επίσης ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

 

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr