Καφετέρια αρνήθηκε να δώσει νερό σε σκύλο-οδηγό

Ενοχλημένος ο τυφλός, εξοργισμένος ο κόσμος

Καφετέρια της γνωστής βρετανικής αλυσίδα Caffe Nero βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα όταν έδιωξε κακήν-κακώς έναν τυφλό που ζήτησε λίγο νερό για τον σκύλο-οδηγό του.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος Sydney του 40χρονου Oliver Gibbons δίψασε και ο τυφλός που συνόδευε σταμάτησε στην καφετέρια του Ντέβον ζητώντας λίγο νεράκι, κάτι που του αρνήθηκαν αγενώς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Devon Live», η αλυσίδα ερευνά το περιστατικό, καθώς παραήταν κακή η δημοσιότητα. Και σε ανακοινωθέν τους λένε μάλιστα χαρακτηριστικά πως η πολιτική τους δεν αρνείται ένα μπολάκι με νερό στα τετράποδα, πόσο μάλλον σε σκύλους-οδηγούς τυφλών.

Η φίλη του Gibbons, Helen Fox, μιλώντας στην «Exmouth Journal» είπε: «Τους είπα ‘‘είναι σκύλος-οδηγός’’, εκείνοι είπαν όμως ‘‘όχι’’ και μας έδιωξαν. Είχε πραγματική ζέστη», σημείωσε με νόημα, «ο Ollie τους ρωτούσε γιατί συμπεριφέρονται έτσι».

Εκπρόσωπος του Caffe Nero δήλωσε μετά το περιστατικό: «Είναι σε γνώση μας το περιστατικό και είμαστε στη διαδικασία της έρευνας για το τι ακριβώς συνέβη. Είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τη νομοθεσία της πρόσβασης των σκύλων-οδηγών σε όλα τα καταστήματά μας. Δεν είναι πολιτική μας να αρνούμαστε νερό στους σκύλους-οδηγούς. Δεν κρατάμε πάντως τα δικά μας μπολ με νερό για σκύλους, εξαιτίας υγειονομικών λόγων».

Φιλοζωικές ενώσεις και απλός κόσμος καυτηρίασαν πάντως το περιστατικό, πόσο μάλλον που ο Gibbons ήταν τακτικός πελάτης του καταστήματος…

ΠΗΓΗ: www.stroumfaki.gr