Κ.Μητσοτάκης: Θα δημιουργήσω μουσουλμανικό συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ

Θα δημιουργήσω μουσουλμανικό συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ είπε σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, στην Ξάνθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου καταδικάζοντας και εκφράζοντας την «βαθιά οδύνη» του για το μακελειό σε χώρο λατρείας στη Νέα Ζηλανδία, τονίζοντας ότι «η Θράκη είναι ένα υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων», που πρέπει «να διαφυλαχθεί και να υποστηριχθεί ως κόρη οφθαλμού» και να διαφημιστεί.

Αναφέρθηκε και στην εφαρμογή της πολιτικής της «ισονομίας και ισοπολιτείας» των πολιτών, ανεξαρτήτως των θρησκευτικών πεποιθήσεων τους, που εγκαινίασε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και «ακολούθησαν» οι επόμενες κυβερνήσεις «όχι πάντα επιτυχημένα», όπως είπε και όχι πάντα χωρίς προβλήματα, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα τη συνεχίσει και ο ίδιος, εάν γίνει πρωθυπουργός.

«Πρόθεση, δική μου βούληση, είναι να δημιουργήσω ένα μουσουλμανικό συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ, ώστε η μειονότητα να μπορέσει να έχει επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και ο διάλογος αυτός της κεντρικής πολιτείας με την μειονότητα να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά. Να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους, να τους παρακολουθούμε και να τους υλοποιούμε στη συνέχεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι είναι ελάχιστο το οποίο μπορώ να κάνω για να συνεχίσω μια πολιτική, την οπαία ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σπάζοντας ταμπού και προκαταλήψεις δεκαετιών. Μια πολιτική που σήμερα ζούμε τη ριζοσπαστικοποίηση θρησκευτικών πληθυσμών σε όλα τα μέρη του κόσμου αποδεικνύεται πόσο σοφή ήταν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη τα παιδιά της μειονότητας, τελειώνοντας το σχολείο, να μιλούν εξίσου καλά και τις δύο γλώσσες, σημειώνοντας ότι υπάρχουν προτάσεις για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή, τις οποίες ο ίδιος θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει, ενώ επικρότησε τις ειδικές ευνοϊκές διατάξεις για την εισαγωγή των παιδιών της μειονότητας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Πηγή: hellas-now.com