Κανείς δεν τον ήθελε υπάλληλο λόγο του αυτισμού του και άνοιξε δικό του καφέ για να τους αποδείξει πόσα αξίζει

Όταν ο Michael Coyne απορρίφθηκε από όλους τους εργοδότες που είχε κάνει αίτηση για δουλειά, αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Ο Coyne, ο οποίος έχει αυτισμό, έκανε το τολμηρό βήμα να ανοίξει τη δική του καφετέρια. Ο νεαρός άνδρας είναι επίσης διπολικός και έχει Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας. Ήταν αθλητής των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων και συμμετείχε σε πρόγραμμα φιλοξενίας με την ελπίδα να βρει δουλειά στον τομέα.

«Αφού έκλεισα τα 21, έκανα αίτηση σε πολλά μέρη. Κανένας δεν θα με προσλάμβανε», είπε στο WPRI-TV. Σήμερα, διαθέτει τη δική του καφετέρια, η οποία πιστεύει ότι θα είναι ένας φάρος ελπίδας για άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Ο Coyne παρακολούθησε μαθήματα διοίκηση επιχειρήσεων. Όταν τελικά ήταν έτοιμος, ίδρυσε καφετέρια με το όνομα Red, White και Brew.

Επίσης, ελπίζει να προσλάβει εργαζόμενους με ειδικές ανάγκες, τουλάχιστον για να μειώσει το ποσοστό απόρριψης για άτομα στην κοινότητά του. «Θέλουμε απλώς να ενσωματωθούμε», είπε.

Η μαμά του Coyne, η Sheila, είναι περήφανη για τον γιο της και ελπίζει ότι η επιχειρηματική του ιδέα θα εμπνεύσει άλλους ανθρώπους σαν κι αυτόν. «Ως γονείς, βλέπουμε ότι τα παιδιά μας έχουν αξία», είπε η μαμά του στο WPRI.

«Βλέπουμε τι μπορούν να κάνουν σε σχέση με το σύστημα που τους επισημαίνει με συνέπεια τι δεν μπορούν και θέτει εμπόδια. Αυτό που μου άρεσε για την ιδέα της καφετέριας είναι η κοινότητα. Μαθαίνουμε και από τις δύο πλευρές. Διδάσκουμε στους ανθρώπους, «Ναι, έχει μια αναπηρία, αλλά δείτε τι κάνει.» Και είναι έξω στην κοινότητα, εξασκώντας τις κοινωνικές του δεξιότητες. »

Ο Coyne κάνει έναν κόσμο καλύτερο για τον εαυτό του και τους συνομηλίκους του. Απέναντι από το Red, White και Brew είναι ένα κατάστημα που ονομάζεται «Budding Violet», όπου πωλούνται αντικείμενα που παράγονται από συνομηλίκους του Coyne.

Ο Coyne θέλει να στείλει ένα μήνυμα ότι άτομα με ειδικές ανάγκες είναι επίσης σκληροί εργαζόμενοι. Είναι περήφανος για την επιχείρησή του – και πολλοί άλλοι είναι περήφανοι γι ‘αυτόν.

«Έκανε καταπληκτικά πράγματα», είπε η μαμά του. «Και είναι απλά ένας πολύ καλός άνθρωπος. Το νιώθεις όταν μπαίνεις.»