Ήταν έτοιμη να Γεννήσει φυσικολογικά. Αυτό που τις έκανε όμως το Αγέννητο μωρό της παραλίγο να της στοιχίσει την Ζωή

Μια έγκυος γυναίκα στην Κίνα σώθηκε, αφού το αγέννητο μωρό της κλώτσησε τη μήτρα της σε μια «εξαιρετικά σπάνια» περίπτωση, σύμφωνα με ένα νοσοκομείο.
Η αγέννητη κόρη της κ. Ζανγκ λέγεται ότι κλώτσησε την κ. Ζανγκ τόσο σκληρά, που έσκαψε μια πληγή στον τοίχο της μήτρας της Ζανγκ, η οποία είχε μείνει από μια προηγούμενη εγχείρηση.
Το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 35 εβδομάδες με καισαρική τομή και η ίδια και η μητέρα της βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το Νοσοκομείο Shenzhen του Πανεπιστημίου του Πεκίνου στη νότια Κίνα.Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης χθες, το νοσοκομείο ισχυρίστηκε ότι η μητέρα για πρώτη φορά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 10 π.μ. στις 2 Οκτωβρίου, αφού υπέστη σοβαρό πόνο στην κοιλιά για περίπου πέντε ώρες.
Η κ. Ζανγκ και η οικογένειά της, θεώρησαν ότι η μητέρα απλώς είχε πόνο στο στομάχι.
Μετά από υπερηχογράφημα, οι γιατροί έμειναν σοκαρισμένοι βλέποντας το ένα από τα πόδια του μωρού να βγαίνει από τη μήτρα της γυναίκας και να σπρώχνει στην κοιλιά της.
Η κ. Ζανγκ ισχυρίστηκε ότι είχε υποβληθεί σε μια εγχείρηση για την απομάκρυνση ενός ινομυώματος το 2016 και έμεινε έγκυος έξι μήνες μετά την επέμβαση, σύμφωνα με τη δήλωση. Τα ινομυώματα είναι όγκοι που αναπτύσσονται στη μήτρα μιας γυναίκας.
Βάσει των λογαριασμών της Ζανγκ, οι γιατροί υποπτεύονταν ότι είχε ρήξη της μήτρας στην περιοχή της προηγούμενης τομής.
Οι γιατροί θεώρησαν την κατάσταση της κυρίας Ζανγκ κρίσιμη και κανόνισαν άμεσα μια εγχείρηση για αυτήν.
Το νοσοκομείο είπε ότι το μωρό γεννήθηκε 10 λεπτά μετά την έναρξη της καισαρικής τομής.

Ο Zhong Shilin, ο γιατρός της Ζανγκ, ισχυρίστηκε ότι έχει βρει ρήξη μήκους 7εκ στη μήτρα της Zhang.
Ο Δρ Zhong είπε ότι ο αμνιακός σάκος της κ. Ζανγκ είχε επίσης σπάσει και το αμνιακό υγρό είχε βγει στην κοιλιά της.
Ο Δρ Zhong πρόσθεσε ότι η ουλή της κυρίας Ζανγκ βρέθηκε στο κάτω μέρος της μήτρας και το μωρό της είχε χτυπήσει τυχαία, πράγμα που προκάλεσε τη ρήξη.
Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, Shenzhen Hospital, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εγχείρηση καθώς και την ανάκαμψη της Ζανγκ λόγω «προβλημάτων ιδιωτικής ζωής».


«Οι γυναίκες που κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις απομάκρυνσης ινομυωμάτων θα πρέπει να περιμένουν ένα έως δύο χρόνια μέχρι να προγραμματίσουν ένα μωρό», δήλωσε ο Δρ Zhong.
Επίσης, πρότεινε στις γυναίκες αυτές να ελέγχουν πλήρως το αναπαραγωγικό τους σύστημα, πριν αποφασίσουν να μείνουν έγκυες.

Credit: dailymail