Με 150€ γυρίζεις την Ελλάδα: Η νέα τάση διακοπών που θα λατρέψει η τσέπη σου
Www.true.gr

Με 150€ γυρίζεις την Ελλάδα: Η νέα τάση διακοπών που θα λατρέψει η τσέπη σου

Το καλοκαίρι είναι για τα καλά εδώ, πολλοί εξ ημών, όμως, παραμένουμε στη βάση μας, αποφεύγοντας σκόπιμα τις καλοκαιρινές διακοπές. Αιτία; Δεν επιθυμούμε για κανέναν λόγο να πέσουμε στην παγίδα του συνωστισμού εν μέσω πανδημίας.

Δυστυχώς για τους επιχειρηματίες στο κομμάτι του τουρισμού, μεγάλο κομμάτι των ταξιδιωτών δεν δελεάζεται ούτε από τις μεγάλες προσφορές στα δωμάτια ξενοδοχείων ή την ενοικίαση ιδιωτικών χώρων, προτιμώντας τις μονοήμερες εκδρομές ή τις διακοπές αποκλειστικά και μόνο με αυτοκίνητο σε σπίτι συγγενών και φίλων.

Η νέα αυτή πραγματικότητα μπορεί να είναι πρωτόγνωρη για εμάς, στο εξωτερικό ωστόσο, ανθίζει εδώ και πολλά χρόνια ο λεγόμενος «εναλλακτικός τουρισμός».

Στην περίπτωση της Αμερικής και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, την τιμητική του έχει ένας άκρως ιδιαίτερος τρόπος διακοπών που δεν είναι άλλος από το ταξίδι με τροχόσπιτο! Συγκεκριμένα, με την εξελιγμένη του μορφή, το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Bloomberg», οι πωλήσεις αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στην Αμερική παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 600% μετά το πικ της πανδημίας του κορωνοϊού, με ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες να επιλέγουν είτε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν το πολυπόθητο όχημα (στην Ελλάδα λόγω φόρων και δασμών η τιμή ξεκινά από 55.000 ευρώ) ή να επιλέγουν τη λύση της ενοικίασης, η οποία είναι κάτι περισσότερο από οικονομική.

Εσύ θα έλεγες όχι για λίγες μέρες διακοπές σε Ελλάδα ή κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα με μόλις 150 την ευρώ την ημέρα; Διότι αυτό ακριβώς είναι το ημερήσιο κόστος ενοικίασης ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου χωρητικότητας 6 ατόμων!


Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουν οι φανατικοί των lux ξενοδοχείων, το νέας γενιάς τροχόσπιτο εξασφαλίζει στους ταξιδιώτες σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και αίσθηση ελευθερίας εν μέσω κορωνοϊού.

Και οι λόγοι είναι προφανείς: Με το δικό σου τροχόσπιτο εξασφαλίζεις την τήρηση των αποστάσεων, επιλέγεις εσύ το πότε και το πόσο σχολαστικά θα απολυμάνεις τον προσωπικό σου χώρο, δεν πέφτεις στην παγίδα των έτοιμων γευμάτων των ξενοδοχείων, ενώ παράλληλα έχεις τη δυνατότητα να ταξιδεύεις καθημερινά από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα… από την άνεση του σπιτιού σου! Πληρώνοντας μόνο τα καύσιμά σου ουσιαστικά, γυρνάς Ελλάδα και Ευρώπη σε μια εποχή που τα ταξίδια απαιτούν τρομερή οργάνωση και σύνεση που δυστυχώς πολλοί Έλληνες αποδείχτηκε πως δεν έχουν.

Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και με εσωτερικό designγια κάθε ανάγκη, ενώ διαθέτουν πέρα από κρεβάτια (άλλα σε μορφή σοφίτας και άλλα όχι), κουζίνα, μπάνιο (τουαλέτα και ντους) αλλά και σαλονάκι. Υπάρχουν μοντέλα ακόμα και με θερμομόνωση και ηχομόνωση, για τους πιο απαιτητικούς.

Κατά την ενοικίασή τους, θα ερωτηθείς πέρα από τον αριθμό των ατόμων που επιθυμείς να έχεις στο ταξίδι και για συγκεκριμένες ανάγκες που μπορεί να έχεις. Το μόνο αρνητικό είναι πως η νέα τάση είναι σχετικά «φρέσκια» στη χώρα μας, πράγμα που σημαίνει πως για να βρεις τροχόσπιτο να νοικιάσεις θα πρέπει να έχεις κάνει την έρευνά σου αρκετό καιρό πριν.


Και τώρα στα πολύ καλά νέα. Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα εντάσσονται στην κατηγορία των «αυτοπροωθούμενων μεταφορικών» πράγμα που σημαίνει πως αντιμετωπίζονται σαν απλά επιβατηγά με δικαίωμα στάθμευσης σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο χώρο. Φυσικά, το πράγμα ζορίζει στην περίπτωση πολυήμερης εγκατάστασης σε έναν χώρο, καθώς απαγορεύεται η τοποθέτηση τέντας, τραπεζιών ή καθισμάτων.

Για τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν τα camper-stops, οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που ξεπερνούν τις 20.000 σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στα campings η διαμονή με τροχόσπιτο, επίσης επιτρέπεται. Και για όσους ξέρουν, είναι ακόμα πιο απολαυστική, καθώς σου εξασφαλίζει νερό, ρεύμα και ειδικούς χώρους για σκουπίδια! Η ύπαρξη χημικής τουαλέτες είναι επίσης πολύ σημαντική.

Κάπως έτσι, όσο και να μην το περιμέναμε ποτέ, τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα έχουν εξελιχθεί σε must επιλογή σε ολόκληρη την Ευρώπη, με ολοένα και περισσότερους Έλληνες να μπαίνουν σε διαδικασία έρευνας και αργότερα, ενοικίασης.

Κάτι μας λέει πως το φετινό καλοκαίρι θα αλλάξει τα πάντα στο κομμάτι του τουρισμού, με τις ξενοδοχειακές μονάδες να αποκτούν έναν ακόμα «εχθρό»…

Πηγή: menshouse.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr