Ιρλανδία: Ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ θα εργαστεί ξανά ως γιατρός λόγω του κορωνοϊού

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, εντάχθηκε ξανά στο ιατρικό μητρώο και προσφέρθηκε να εργαστεί ώστε να βοηθήσει το εθνικό σύστημα υγείας, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Ο Βαράντκαρ εργαζόταν σε νοσοκομείο και ως παθολόγος, επί επτά χρόνια, προτού εκλεγεί στο κοινοβούλιο. Βγήκε από το ιατρικό μητρώο, ένα χρόνο πριν από τον διορισμό του στη θέση του υπουργού Υγείας.

Όμως, τον προηγούμενο μήνα, όταν ο κορωνοϊός άρχισε να πλήττει την Ιρλανδία, ο πρωθυπουργός εντάχθηκε ξανά στο μητρώο, έπειτα από έκκληση που έγινε στη χώρα για την επιστράτευση των επαγγελματιών του χώρου της υγείας που δεν εργάζονται. Περίπου 50.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με τους Irish Times.

Ο πρωθυπουργός θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μία φορά την εβδομάδα, στην τηλεφωνική γραμμή στην οποία απευθύνεται όποιος μπορεί να έχει εκτεθεί στον κορωνοϊό, για μια πρώτη αξιολόγηση της κατάστασής του. Ο Λίο Βαράντκαρ είναι γιος γιατρού και νοσοκόμας, ενώ ο σύντροφός του Μάθιου Μπάρετ, οι δύο του αδελφές και οι σύζυγοί τους επίσης εργάζονται στον τομέα της υγείας. Στην Ιρλανδία έχουν πεθάνει 158 άνθρωποι από τον κορωνοϊό έως τώρα.

Με πληροφορίες από BBC
Πηγή: www.lifo.gr