Είναι οι τρεις Παναγίες στο κέντρο του Αιγαίου που υψώνουν ασπίδα Προστασίας σε όλη την Ελλάδα!
Www.true.gr

Είναι οι τρεις Παναγίες στο κέντρο του Αιγαίου που υψώνουν ασπίδα Προστασίας σε όλη την Ελλάδα!

Μόνο καλά και ευλογημένα σηματοδοτεί για την πατρίδα μας η ιδιαίτερα σημαντική και σημειολογική συνάντηση στο ΚΕΝΤΡΟ του ΑΙΓΑΙΟΥ! Η αγκαλιά της Παναγιάς, εις τριπλούν μάλιστα, είναι η καλύτερη ασπίδα κόντρα στις άγριες τουρκικές διαθέσεις… Φτάνοντας κανείς στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο, ο πρώτος ναός βλέπει από το πλοίο είναι αυτός του Αγίου Δημητρίου.

Χτισμένος από τον μητροπολίτη Φιλάρετο στεγάζει την εικόνα που βρέθηκε στις 25 Μαΐου 1936, με όραμα του Ερμουπολίτη Μανούσου Πελέκη.

Κάθε χρόνο το θαύμα της ανεύρεσης της εικόνας του Αγίου Δημητρίου τιμάται με πλήθος εορταστικών και λειτουργικών εκδηλώσεων. Φέτος, όμως, στο νησί θα φτάσει η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, έπειτα από αίτημα του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου προς τον μητροπολίτη Βέροιας και Νάουσας Παντελεήμονα.Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα είναι στη Σύρο στις 27 και 28 Μαΐου.

«Πρόκειται για μια σπάνια ιστορική και θρησκευτική συγκυρία η παρουσία στο κέντρο του Αιγαίου των τριών περιπύστων θεομητορικών εικόνων, της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο και της Παναγίας Σουμελά στη Σύρο, γεγονός το οποίο μόνο καλά και ευλογημένα σηματοδοτεί για τις Κυκλάδες, το Αιγαίο και την πατρίδα μας», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Δωρόθεος.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης. Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχουν προσκληθεί οι μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος, και Παροναξίας Καλλίνικος.

ΠΗΓΗ: type.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr