Είναι Αυτόνομα, Κοιμίζουν Άνετα 4 Άτομα, το Εσωτερικό τους Μαγεύει και Κόστισαν Ελάχιστα Χρήματα

Llano Exit Strategy: Οι καλύβες έχουν σχεδιαστεί για να είναι βιώσιμες και να αξιοποιούν στο έπακρο το περιβάλλον.

Τα τέσσερα ζευγάρια ονόμασαν τον οικισμό τους «Llano Exit Strategy» και θέλουν να συνταξιοδοτηθούν εκεί.

Οι καλύβες σχεδιασμένες από τον αρχιτέκτονα Matt Garcia κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια η κάθε μία και είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Παρέα φίλων έφτιαξε την δική της Μονόπολη

Όλοι μας έχουμε παίξει Μονόπολη και έχουμε φτιάξη τη δική μας πόλη, όμως τέσσερα ζευγάρια που ήταν φίλοι για πάνω από 20 χρόνια έκαναν ακριβώς αυτό: έφτιαξαν τον δικό τους στο Τέξας. Όντας περιβαλλοντολόγοι, μάζεψαν χρήματα και έφτιαξαν άνετες βιώσιμες καλύβες που χτίστηκαν μπροστά στον ποταμό Llano έξω από το Όστιν του Τέξας, σύμφωνα με έκθεση του Garden and Gun.

Οι ανακλαστικοί τοίχοι και τα μονωμένα παράθυρα διασφαλίζουν ότι η θερμότητα αντανακλάται, διατηρώντας έτσι τις καλύβες δροσερές ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι εσωτερικοί χώροι έχουν κατασκευαστεί με κόντρα πλακέ για να κρατήσουν το κόστος του σπιτιού χαμηλό.

Οι κεκλιμένες στέγες έχουν βαρέλια νερού που μπορούν να χωρέσουν έως και 50.000 γαλόνια βρόχινου νερού. «Θέλαμε απλώς ένα όμορφο χώρο που θα αντισταθμίζει το μέταλλο στο εξωτερικό. Είναι ένα φινίρισμα υψηλής σχεδίασης που δεν κοστίζει πολλά χρήματα», δήλωσε ο αρχιτέκτονας Matt Garcia.

Οι φίλοι που έχτισαν το δικό τους οικισμό έξω από το Ώστιν του Τέξας

Τα τέσσερα ζευγάρια έχτισαν βιώσιμες καλύβες.

Κάθε μία από τις καλύβες κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια.

Κάθε καμπίνα των 40 τετραγωνικών μέτρων έχει ένα queen size κρεβάτι, έναν καναπέ, ένα μπάνιο και μια βεράντα.

Η επίπλωση των εσωτερικών χώρων με κόντρα πλακέ συνέβαλε στη μείωση του κόστους των καμπίνων.

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό για τα δέντρα και τα χόρτα», δήλωσε ο κάτοικος Fred Zipp

Οι ανακλαστικοί τοίχοι και τα μονωμένα παράθυρα βοηθούν να διατηρούνται οι καλύβες δροσερές ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Είναι σαν μια ταινία της Disney εδώ. Καθώς περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο εδώ, βρίσκουμε όλο και περισσότερα», δήλωσε ο κάτοικος Τζόντι Ζιππ

Τα τέσσερα ζευγάρια θέλουν να περάσουν τη συνταξιοδότησή τους στον οικισμό τους, την Llano Exit Strategy