Ίμια: Ο επικεφαλής των «κομάντο» του Λιμενικού αποκαλύπτει: Έλληνες αξιωματικοί μου ζήτησαν να κάψω τη σημαία
Www.true.gr

Ίμια: Ο επικεφαλής των «κομάντο» του Λιμενικού αποκαλύπτει: Έλληνες αξιωματικοί μου ζήτησαν να κάψω τη σημαία

«Ενιωσα τη μεγαλύτερη ντροπή και ξεφτίλα της ζωής μου», ομολογεί

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη, στην οποία είχε κάνει και κατά το παρελθόν, προχώρησε ξανά την Πέμπτη, 23 χρόνια μετά τη νύχτα των Ιμίων, ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού ο οποίος επιχειρούσε τότε στην περιοχή.
«Δύο μήνες μετά την κρίση, άγνωστο πως, βρέθηκε στην βραχονησίδα των Ιμίων μια σημαία κάτω, μεγάλη σε μέγεθος μαζί με ένα δάφνινο στεφάνι. Χτύπησαν αμέσως τα τέλια, οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν και ο κυβερνήτης της φρεγάτας της ελληνικής που παρέπλεε την περιοχή, έδωσε εντολή σε μια ομάδα βατραχανθρώπων εκεί δική μας και με το φουσκωτό πήγαν και την πήραν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολιτσόπουλος.

Ποιος έδωσε την εντολή


Ο διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών υποστηρίζει ότι η άνωθεν εντολή να καεί η ελληνική σημαία, δόθηκε για να μην πυροδοτήσει την τουρκική προκλητικότητα, καθώς η ειρήνη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία κρεμόταν από μια κλωστή.

«Με την επιστροφή της πήρα εντολή άνωθεν, στρατιωτική και πολιτική, ότι η σημαία πρέπει να καεί. Όταν το άκουσα, ζήτησα επανάληψη και όταν επιβεβαιώθηκε, ένιωσα την μεγαλύτερη ντροπή και ξεφτίλα της ζωής μου».


Ο επικεφαλής των Ελλήνων «κομάντος», αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή και να κάψει την σημαία. Οι πιέσεις όμως προς τον Έλληνα αξιωματικό να προβεί σε αυτήν την αχαρακτήριστη πράξη έγιναν αφόρητες. Για το λόγο αυτό, έστειλαν Έλληνα ανώτερο αξιωματικό στον οποίο ανατέθηκε η επιτήρηση της καύσης του εθνικού μας συμβόλου.

ΠΗΓΗ: izy.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr