Είμαι 35 χρονών, ακόμα δεν έχω παντρευτεί κι αγχώνομαι για το μέλλον μου
Www.true.gr

Είμαι 35 χρονών, ακόμα δεν έχω παντρευτεί κι αγχώνομαι για το μέλλον μου

Θέλω να εκμυστηρευτώ κάτι που με απασχολεί εδώ και καιρό. Είμαι 35 χρονών και δεν έχω σχέση, ενώ οι περισσότερες φίλες μου έχουν ήδη παντρευτεί κι έχουν κάνει και παιδάκια. Δεν τις ζηλεύω, αλλά θα ήθελα κι εγώ όλο αυτό. Πάντα ονειρευόμουν ότι θα παντρευόμουν και θα έκανα οικογένεια γύρω στα 30. Τώρα αγχώνομαι πολύ, γιατί πιστεύω ότι θα μείνω μόνη μου. Με πιέζει κι η μητέρα μου και αγχώνομαι ακόμα περισσότερο. Ίσως φταίει και το ότι είμαι μοναχοπαίδι και νιώθω πως, αν «φύγουν» οι γονείς μου, θα μείνω όντως μόνη μου. Τι φταίει; Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι στη συμπεριφορά μου; Δεν έχει τύχει καμία σοβαρή γνωριμία μέχρι τώρα.

Αγαπητή αναγνώστρια,


Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας. Οι ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα οι συντροφικές, είναι αποτέλεσμα σύνθετων διεργασιών και λειτουργιών, παρά τύχης. Στο πέρασμα του χρόνου, πολλές φορές δεν γνωρίζουμε πώς να σχετιστούμε καλά με έναν άλλον άνθρωπο. Μπορεί να υπάρχει δυσκολία στην επιλογή, στην ανάπτυξη σχέσης, στη διατήρηση κ.τ.λ. Με αφορμή, λοιπόν, την αγωνία σας για το θέμα αυτό, μπορείτε να επεξεργαστείτε πληθώρα θεμάτων που σχετίζονται με τις ανθρώπινες σχέσεις και να επωφεληθείτε σε πολλά επίπεδα.

Το πέρασμα του χρόνου, πέρα από την αγωνία σας, σας δίνει τη δυνατότητα της προσωπικής ωρίμανσης. Η ωρίμαση, ως υπέροχο χαρακτηριστικό, σας δίνει νέα γοητεία και καινούργιες προοπτικές στο προχώρημά σας. Μη χάνετε ευκαιρία να επωφεληθείτε από τα νέα στοιχεία της φάσης ζωής σας. Η καλή αξιοποίησή τους θα σας οδηγήσει σε μια καλή επόμενη φάση, έτσι όπως εσείς την ονειρεύεστε! Όχι οι φίλες, όχι οι γονείς, εσείς!

Σας ευχαριστώ.
Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.
πηγή: mama365.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr