Ηλιοθεραπεία: Τα Οφέλη της έκθεσης στον Ήλιο Υπερτερούν κατά πολύ τους Κινδύνους, σύμφωνα με νέα Έρευνα
Www.true.gr

Ηλιοθεραπεία: Τα Οφέλη της έκθεσης στον Ήλιο Υπερτερούν κατά πολύ τους Κινδύνους, σύμφωνα με νέα Έρευνα

Όλοι έχουμε ακούσει το πόσο κακό κάνει ο ήλιος. Κάνει κακό στο δέρμα, στα μαλλιά και την υγεία – ή τουλάχιστον αυτό έδειχναν οι παλιότερες έρευνες.

Ωστόσο, πιο πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν πως η ηλιοθεραπεία κάνει στην πραγματικότητα περισσότερο καλό παρά κακό. Μειώνει δραματικά την πιθανότητα καρκίνου, των αυτοάνοσων, ασθενειών στα κόκαλα, τύπου 1 διαβήτη, κατάθλιψης και σε κατάλληλες ποσότητες μειώνει ακόμα και το μελάνωμα.

Φαίνεται πως η έλλειψη αρκετής έκθεσης στον ήλιο προκαλεί πολλές περισσότερες ασθένειες από την υπερβολική έκθεση.

Βρέθηκε πως οι παθήσεις που προκαλούνται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο αποτελούν το 0,1% των ασθενειών ενώ το ποσοστό αυτό φάνηκε να είναι πολύ μεγαλύτερο λόγω της ελλιπής έκθεσης στον ήλιο.

 Ενώ πολλοί από μας είχαμε πειστεί για χρόνια πως ο ήλιος είναι ο εχθρός μας και πως προκαλεί πολλές ασθένειες, η έλλειψη ήλιου κάνει πολύ περισσότερο κακό.


Σε περίπτωση που αυτό δεν σας έχει πείσει, υπάρχει άλλος ένας λόγος για να βγαίνετε περισσότερο στον ήλιο: δωρεάν δόσεις βιταμίνης D.

Η βιταμίνη D είναι ένα από τα πιο γνωστά οφέλη των ηλιακών ακτινοβολιών. Η έλλειψη σε βιταμίνη D είναι συχνά ο λόγος για αυξημένη πιθανότητα καρδιαγγειακών ασθενειών, γνωστικών δυσλειτουργιών σε ενήλικους, άσθματος σε παιδιά και διαφόρων μορφών κατάθλιψης και καρκίνων.

Μία ώρα ήλιου το καλοκαίρι μπορεί να απελευθερώσει 50,000 IU βιταμίνης D σε ανθρώπους με λευκό δέρμα και 8,000-10,000 σε όσους έχουν σκούρο δέρμα.


Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν σκούρο δέρμα θα πρέπει να μένουν μέχρι και 5 φορές περισσότερο στον ήλιο για να πάρουν αρκετή βιταμίνη D.

Συμπέρασμα

Ο ήλιος έχει αποδειχτεί πως έχει πολλά οφέλη, όπως την απότρεψη του καρκίνου, την θεραπεία της φυματίωσης, βελτιώνει τον ύπνο, αποτρέπει τον διαβήτη, αυξάνει την διάθεση και πολλά ακόμα.

Ενώ μας έχουν κάνει να πιστεύουμε πως ο ήλιος θα προκαλέσει καρκίνο του δέρματος, η αλήθεια είναι πως ο ήλιος κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, οπότε μην χάνετε την ευκαιρία να κάνετε λίγη ηλιοθεραπεία όποτε μπορείτε.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr