Εικόνες Θλίψης και Ντροπής από τη Συρία. Αθώα Νεκρά Παιδιά σε Καρότσες και Οι Βόμβες Συνεχίζονται.

Τουλάχιστον 16 παιδιά έχασαν την ζωή τους σε ένα σχολείο στην Συρία μετά από βομβαρδισμό σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες.

Τα παιδιά, που ήταν ανάμεσα στους 20 νεκρούς από την επίθεση στο χωριό Kfar Batkeeh, ήταν ηλικιών 7 και 10.

Είχαν κρυφτεί σε μία σπηλιά όταν τα αεροπλάνα πετούσαν πάνω τους και έμειναν εκεί όσο έπεφταν οι βόμβες.

Το Idlib είναι η πιο μεγάλη και πυκνοκατοικημένη περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες που θέλουν να ρίξουν τον πρόεδρο Bashar al-Assad, τον οποίο στηρίζει η Ρωσική κυβέρνηση.


Ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε πως τραυματίστηκαν άλλοι 35 στην επίθεση, με 6 να βρίσκονται στην εντατική. Είπε πως τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Η επίθεση στην ανατολική Ghouta έχει διώξει 45,000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Πριν την τελευταία επίθεση, είχε υπολογιστεί πως 400,000 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί στην πολιορκημένη περιοχή.

Τις τελευταίες μέρες, οι δυνάμεις της κυβέρνησης έχουν κερδίσει πολύ έδαφος, αφήνοντας μόνο ένα κομμάτι της Ghouta στον έλεγχο των ανταρτών.


Οι Συριακές και Ρωσικές δυνάμεις έχουν ανοίξει ένα πέρασμα στην ανατολική Ghouta για να μπορούν οι κάτοικοι να φεύγουν από την Harasta, που είναι το σπίτι περίπου 20,000 ανθρώπων.

Η Συριακή διαμάχη έχει δεχτεί πολύ έντονη κριτική, λέγοντας πως επιβραβεύουν τις τακτικές της κυβέρνησης και νομιμοποιούν την μετατόπιση των πολιτών από τα σπίτια τους.

Credit: dailymail.co.uk