Οικολογικές Καμπάνιες Δείχνουν Ζώα να Πνίγονται από Σακούλες Σκουπιδιών και Προκαλούν Αντιδράσεις
Www.true.gr

Οικολογικές Καμπάνιες Δείχνουν Ζώα να Πνίγονται από Σακούλες Σκουπιδιών και Προκαλούν Αντιδράσεις

Μια νέα καμπάνια, χρησιμοποιεί ψεύτικες εικόνες θαλάσσιων ζώων, που πνίγηκαν μέχρι θανάτου από σακούλες που τυλίχτηκαν γύρω από τα κεφάλια τους.

Η Sea Shepherd, μια μη κυβερνητική οργάνωση για τη προστασία της θαλάσσιας άγριας φύσης, χρησιμοποίησε γραφικές εικόνες μιας χελώνας και μια φώκιας που πνίγονται, στη νέα τους καμπάνια ευαισθητοποίησης, ενάντια στην πλαστική ρύπανση των ωκεανών.

Από τότε, έχουν προκληθεί ερωτήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το αν η καμπάνια, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού χρησιμοποιεί ψεύτικες εικόνες και όχι τον πραγματικό πόνο των ζώων.

Ο κ. Brendan Godley, καθηγητής στην «Επιστήμη Διατήρησης» στο Πανεπιστήμιο του Exeter, σχολίασε: «Ενδιαφέρεστε να μάθετε, αν οι άνθρωποι συμφωνούν με την ποιητική άδεια που χρησιμοποιείται;».


Ο Timur Jack-Kadıoğlu, διδακτορικός φοιτητής και ερευνητής στο ίδιο πανεπιστήμιο, απάντησε: «Είναι πιθανό οι άνθρωποι να μην ευαισθητοποιηθούν σε εικόνες πλαστικής μόλυνσης, όπως συμβαίνει συνήθως με τις σοκαριστικές καμπάνιες.»

«Τα ζώα όντως παγιδεύονται, αλλά όταν αποδίδεται σε ανθρώπινα βασανιστήρια, ενώ αναμφίβολα δεν προκαλείται με σκοπό να προκαλέσει πόνο, αλλάζουν το κοινωνικό μήνυμα που θέλουν να δώσουν.».
ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr