Οικογένειες Σφιχταγκαλιασμένες ως τον Θάνατο... Δεν Άντεξαν Όταν Αντίκρισαν τα Καμμένα Κορμιά Αγκαλιασμένα.
Www.true.gr

Οικογένειες Σφιχταγκαλιασμένες ως τον Θάνατο… Δεν Άντεξαν Όταν Αντίκρισαν τα Καμμένα Κορμιά Αγκαλιασμένα.

Όσο κι αν είναι εκπαιδευμένοι ο πόνος στο βλέμμα τους και το σκυμμένο τους κεφάλι περιέγραφαν την φρίκη που συνάντησαν βλέποντας οικογένειες σφιχταγκαλιασμένες ως τον θάνατο. Γονείς και παιδιά που έτρεξαν να γλιτώσουν από το κακό μην μπορώντας να το αποφύγουν έφυγαν αγκαλιά.

Ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης αλλά και άλλοι συνάδελφοί τους δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις εικόνες που είδαν εκεί που λίγες ώρες πριν ακούγονταν παιδικά γέλια. Τώρα, μόνο θρήνος και πόνος και απελπισία.
Αυτή την ώρα, συγγενείς αγνοουμένων μεταβαίνουν στο χωράφι της φρίκης προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποί τους βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων που εντοπίσθηκαν εκεί. Αυτό που οδήγησε τους διασώστες να επικεντρώσουν τις έρευνές τους στο συγκεκριμένο σημείο ήταν τα δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα που είχαν βρει νωρίτερα κοντά στην ταβέρνα.

Την είδηση για τον εντοπισμό «πολλών νεκρών» μετέφερε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – πικερμίου Γιάννης Κοκόλης κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι». Στη συνέχεια, ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26. . Όμως, δυστυχώς, πληροφορίες που έρχονται λίγα λεπτά πριν από τις οκτώμισι το πρωί ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των νεκρών- μιλούν για 30.

Σύμφωνα με τον έως τώρα επίσημο απολογισμό των νεκρών που ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, τα θύματα ανέρχονται σε 49.


Σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασώστη, οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί σε ένα οικόπεδο. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και αρκετά παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά στις αγκαλιές των γονιών τους.

Την είδηση των νεκρών στο χωράφι επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Οικονομόπουλος λέγοντας μάλιστα ότι τέτοιες εικόνες είχε να δει από τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας. Γονείς με παιδιά αγκαλιασμένοι κείτονταν νεκροί στο οικόπεδο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβααιωθεί, άλλοι τρείς άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί εκεί κοντά και άλλη μια γυναίκα μόνη της. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, τότε ο συνολικός αρθμός των θυμάτων θα ανέλθει στους 54.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr