Ιεραπόστολος κακοποίησε σεξουαλικά 21 ανήλικα αγόρια

Ένας ιεραπόστολος από τη Βιρτζίνια που έζησε στην Αϊτή για περισσότερο από μια δεκαετία έχει καταδικαστεί σε 23 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Καραϊβική.

Ο 40χρονος James Arbaugh, ταξίδεψε από τις ΗΠΑ στην Αϊτή για να κακοποιήσει σεξουαλικά ένα παιδί.

Ο Arbaugh είπε στις αρχές ότι είχε εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις με 5χρονο αγόρι στο Jeremie, μια πόλη της Αϊτής που καταστράφηκε από τον τυφώνα Matthew το 2016.


Είπε επίσης στους αστυνομικούς ότι είχε σεξουαλική επαφή με τουλάχιστον 21 αγόρια από την Αϊτή.

Ο Arbaugh ήταν ιεραπόστολος στην Αϊτή από το 2008 έως το 2017 και δημοσίευε συχνά εικόνες των ταξιδιών του στο Facebook, ενώ πολλές από αυτές ήταν με νεαρά αγόρια.

Αλλά τα ταξίδια σταμάτησαν το 2017, όταν ο Arbaugh επέστρεψε στις ΗΠΑ όταν κάποιος τον είδε «να έχει ακατάλληλες σεξουαλικές επαφές» με ένα παιδί, σύμφωνα με την WHSV.


Ο Arbaugh αργότερα παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι είχε αγγίξει τα γεννητικά όργανα του 5χρονου που ήταν γιος ενός ιερέα της εκκλησίας της Αϊτής.

Ο ιεραπόστολος ομολόγησε επίσης ότι η σεξουαλική του επαφή με τους ανήλικους κυμαίνονταν γύρω από το στοματικό σεξ.


Ο Arbaugh εργάστηκε ως ιεραπόστολος με το Walking Together for Christ, μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση με μέλη από διάφορες εκκλησίες στη Βιρτζίνια.


Ο Thomas Cullen, ο Εισαγγελέας των Δυτικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο Arbaugh εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του έδειχναν τα θύματά του.


«Η ζωή τους δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια», πρόσθεσε ο Cullen.

πηγή