Το λάθος που κάνουμε όλοι με τα κρεμμύδια και οι μεγάλες διαφορές που έχει το κάθε είδος ξεχωριστά
Www.true.gr

Το λάθος που κάνουμε όλοι με τα κρεμμύδια και οι μεγάλες διαφορές που έχει το κάθε είδος ξεχωριστά

Όταν βλέπετε μια συνταγή που απαιτεί ένα κίτρινο ή κόκκινο κρεμμύδι, πιθανότατα πιστεύετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος κρεμμυδιού στη θέση του. Αλλά όταν μερικές συνταγές απαιτούν ένα συγκεκριμένο είδος κρεμμυδιού, μπορεί να εκπλαγείτε που στην πραγματικότητα σημαίνουν αυτό το είδος κρεμμυδιού.

Τα κόκκινα, κίτρινα και άσπρα κρεμμύδια διαφέρουν ελαφρώς σε γεύση, υφή και χρώμα, αλλά συνήθως μπορούν να αντικαταστήσουν το ένα με το άλλο. Όσον αφορά το μαγείρεμα, όλα συμπεριφέρονται το ίδιο στο τηγάνι, αλλά μπορεί να έχουν ελαφρώς διαφορετική γεύση.

Πριν αναφερθούμε στις διαφορές μεταξύ των πιο κοινών τύπων κρεμμυδιών, πώς ξέρετε ποιο κρεμμύδι να αγοράσετε στο σούπερ μάρκετ;

Όταν αγοράζετε κρεμμύδια, αναζητήστε εκείνα που τα νιώθετε βαριά στο χέρι σας και σταθερά. Αποφύγετε τα μαλακά κρεμμύδια ή εκείνα που έχουν έντονη μυρωδιά πριν από το ξεφλούδισμα. Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι το κρεμμύδι είναι μπαγιάτικο. Εκτός από τα γλυκά κρεμμύδια, όλα αυτά τα κρεμμύδια μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετές εβδομάδες σε ένα δροσερό, σκοτεινό ντουλάπι ή ράφι.

Γιατί τα γλυκά κρεμμύδια αποθηκεύονται διαφορετικά; Λοιπόν, διαβάστε για να ανακαλύψετε το λόγο και άλλες σημαντικές διαφορές μεταξύ των κοινών ποικιλιών κρεμμυδιών.

Κίτρινα κρεμμύδια

Τις περισσότερες φορές, τα κίτρινα κρεμμύδια είναι η πιο κοινή ποικιλία, ένα κρεμμύδι για όλες τις χρήσεις. Τείνουν να έχουν μια ωραία ισορροπία στυπτικότητας και γλυκού στη γεύση τους, γίνονται πιο γλυκά όσο περισσότερο μαγειρεύονται.


Τα κίτρινα κρεμμύδια έχουν συνήθως μεγέθους γροθιάς και έχουν αρκετά σκληρό εξωτερικό περίβλημα και σαρκώδη στρώματα που μπορεί να είναι δύσκολο να κοπούν (και σχεδόν πάντα θα σας κάνουν να κλάψετε.) Η μόνη ποικιλία κίτρινου κρεμμυδιού που είναι πιο πιθανό να βρούμε στο κατάστημα είναι τα Ισπανικά κρεμμύδια. Θεωρούμε ότι αυτό το είδος κίτρινου κρεμμυδιού είναι ελαφρώς πιο γλυκό και πιο εύγεστο.

Λευκά κρεμμύδια

Τουλάχιστον αυτά τα κρεμμύδια ξεχωρίζουν από άλλα τα κρεμμύδια! Τα λευκά κρεμμύδια τείνουν να έχουν πιο έντονη και πιο πικάντικη γεύση από τα κίτρινα κρεμμύδια και έχουν επίσης ένα λεπτότερο εξωτερικό περίβλημα. Μπορούν να μαγειρευτούν όπως τα κίτρινα κρεμμύδια, αλλά είναι καλύτερα να προστίθενται σε κιμά και σε ωμές σάλτσες.

Γλυκά κρεμμύδια
Τα γλυκά κρεμμύδια είναι πιο περίπλοκα επειδή μοιάζουν πολύ με το μέσο κίτρινο κρεμμύδι. Παρόλο που μπορεί να μοιάζουν, έχουν διαφορετική γεύση από τα κίτρινα κρεμμύδια. Δεν έχουν την έντονη, στυπτική γεύση άλλων κρεμμυδιών και έχουν πραγματικά γλυκιά γεύση.

Συνήθως, αυτά θα τα απολαύσετε σε λεπτές φέτες πάνω από σάντουιτς. Μπορούν να κυμαίνονται σε χρώμα από λευκό έως κίτρινο και συχνά έχουν επίπεδη ή συμπιεσμένη εμφάνιση. Τα γλυκά κρεμμύδια τείνουν να είναι πιο ευπαθή από άλλες ποικιλίες και πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο, σε αντίθεση με τα άλλα κρεμμύδια.

Κόκκινα κρεμμύδια

Με το βαθύ μωβ εξωτερικό περίβλημα και την κοκκινωπή σάρκα, αυτά είναι πραγματικά τα μαύρα πρόβατα στην οικογένεια των κρεμμυδιών.

Παρά το γεγονός ότι φαίνονται τόσο διαφορετικά, τα κόκκινα κρεμμύδια είναι αρκετά παρόμοια με τα κίτρινα κρεμμύδια σε γεύση, αν και τα στρώματά τους είναι ελαφρώς λιγότερο τρυφερά και σαρκώδη. Τείνουν να κλίνουν περισσότερο προς το ξινό άκρο του φάσματος γεύσης. Τα κόκκινα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται συχνότερα σε σαλάτες, σάλτσες και άλλα ωμά παρασκευάσματα για το υπέροχο χρώμα τους και σχετικά ήπια γεύση.

Μια γρήγορη συμβουλή: αν βρίσκετε τη γεύση των κόκκινων κρεμμυδιών πολύ στυπτική για να τα φάτε ωμά, όπως πολλοί, δοκιμάστε να τα βυθίσετε σε νερό πριν τα σερβίρετε.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr