Είδε έτσι το ελάφι και τράβηξε αμέσως φωτογραφία. Όταν είδε Τι είχε επάνω του κάλεσε αμέσως βοήθεια

 Μία φωτογράφος από τη Μινεσότα απαθανάτισε με το φακό της ένα ελάφι, που καλύπτεται από όγκους στο σώμα του, την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες σε ένα λιβάδι. Το χαρακτήρισε ως μία από τις χειρότερες περιπτώσεις που είχε δει μέσα σε 15 χρόνια.

Η Julie Carrow φωτογράφισε το ζώο, που ήταν καλυμμένο με τόσους πολλούς όγκους που δεν μπόρεσε να δει τα μάτια του και αποδεικνύεται ότι η πάθηση προέρχεται από τον ιό θηλωμάτων, το οποίο είναι πιο γνωστό ως HPV στον άνθρωπο.

Οι φωτογραφίες του ελαφιού, προκάλεσαν τόσο μεγάλη αντίδραση στο διαδίκτυο που οι ντόπιοι ήθελαν να το πιάσουν σε περίπτωση που χρειαζόταν βοήθεια.

Οι φωτογραφίες υπό διάφορες γωνίες δείχνουν τα εξογκώματα στο πρόσωπο του ελαφιού, το λαιμό, το στήθος, την κοιλιά, τα πόδια και τη πλάτη.

Η γυναίκα, η οποία είναι επίσης νοσοκόμα, δήλωσε στο CityPages: «Αυτό το ελάφι περιπλανιόταν κοντά μας. Δεν φαινόταν να νιώθει δυσφορία ή υποσιτισμό, αν και δεν μπορούσα να δω τα μάτια του.»

Η Carrow δημοσίευσε στο Facebook στις 25 Ιουλίου: «1) αν έχει δει κάποιος αυτό το ελαφάκι γύρω από την πόλη και 2) μπορεί να γίνει κάτι για να το βοηθήσουμε; Είναι σπαρακτικό να το βλέπεις.»

Οι φωτογραφίες της μοιράστηκαν από περισσότερους από 7.000 ανθρώπους.

Κάποιοι χρήστες των κοινωνικών μέσων ανησυχούσαν ότι το ελάφι θα μπορούσε να μεταφέρει μια μολυσματική ασθένεια, ενώ άλλοι είπαν ότι ζούσε μια σκληρή ζωή, ακόμα και αν δεν συνέβαινε αυτό.

Η Kelli Miller δήλωσε: «Πρέπει να είναι δυστυχισμένο. Εγώ θα επικοινωνούσα με τη δασοφυλακή για να του κάνουν ευθανασία.»

Κάποιος άλλος σχολίασε ότι είδαν επίσης το ελάφι.

«Το είδαμε αυτήν την άνοιξη. Διέσχισε τον δρόμο κοντά μας», έγραψε ο Gen Lustfield. «Η δασοφυλακή πρέπει να το πιάσει και να μάθει τι έχει έτσι ώστε να μην εξαπλωθεί σε άλλα ελάφια και να το θεραπεύσουν.»

Η Carrow ενημέρωσε αργότερα τους followers της λέγοντας ότι το προσωπικό της δασοφυλακής της Μινεσότα για τα καταφύγια άγριας πανίδας είχε έρθει σε επαφή μαζί της.

Την ενημέρωσαν ότι το ελάφι πάσχει από ινομυώματα, που δεν είναι μεταδοτικό για τον άνθρωπο και δεν είναι θανατηφόρα για τα ελάφια.

Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Ποιότητας Ζωής των Ελαφιών δήλωσε ότι η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την όραση, την αναπνοή, την κινητικότητα και τη διατροφή στα ελάφια. Για το λόγο αυτό, τα ελάφια διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πιαστούν από αρπακτικά ζώα.

Η Carrow δημοσίευσε στο διαδίκτυο: «Ελπίζω ότι με το να γίνει γνωστή αυτή η ασθένεια, μπορούν να θεραπευτούν άλλα ελάφια ή ίσως να αποτραπεί.»

Αλλά η δασοφυλακή δήλωσε ότι δεν είναι κάτι νέο στη Μινεσότα καθώς «έχουμε φωτογραφίες σχεδόν κάθε χρόνο που δείχνουν ελάφια με ινομυώματα».

Δεν θα προβούν σε καμία ενέργεια.

«Είναι σαν κονδυλώματα. Με την πάροδο του χρόνου υποχωρούν και πέφτουν. Ωστόσο, σε πολύ ακραίες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές. … Δεν πρόκειται να παρέμβουμε στη φύση σε αυτή την περίπτωση.»

Η Michelle Carstensen της δασοφυλακής δήλωσε στην Citypages ότι η εμφάνιση των ινομυωμάτων καθιστά το ελάφι λιγότερο πιθανό να σκοτωθεί από έναν άνθρωπο για το κρέας του.

«Αν και δεν βλάπτουν το κρέας, τα ινομυώματα είναι απωθητικά στα περισσότερα άτομα και επομένως το καθιστά αισθητικά ανεπιθύμητο για τους κυνηγούς.»