Ηχηρό μήνυμα του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας προς την Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε τις Τουρκικές αμφισβητήσεις

Ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής προς την Τουρκία εξέπεμψε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των στρατιωτικών συντακτών, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Ο Α/ΓΕΑ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκείνο που επιδιώκουμε με χαμηλούς τόνους είναι να πετύχουμε την αποστολή μας, η οποία είναι να πετάμε, να μαχόμαστε και να νικάμε. Πάντα με ασφάλεια».

Ο Αντιπτέραρχος Χριστοδούλου πρόσθεσε με αποφασιστικότητα: «πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά, πετάμε όπου χρειαστεί. Αυτό είναι το σύνθημά μας, για τους φετινούς εορτασμούς. Αυτό είναι το μήνυμα μας και για τους απέναντι, οι οποίοι το παίρνουν καθημερινά».

Αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της δραστηριότητας των UAV της Τουρκίας και εάν στους σχεδιασμούς υπάρχει πρόβλεψη για κατάρριψη τους ο Α/ΓΕΑ σημείωσε: «υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες εμπλοκής. Από εκεί και πέρα όποτε χρειαστεί θα αποδεσμευτούν. Ένας στρατηγός έλεγε δεν μπορείς να βάλεις ένα κανόνι για να σκοτώσει ένα κουνούπι. Αν χρειαστεί το κανόνι να σκοτώσει το κουνούπι, τότε και αυτό θα γίνει. Η μέθοδος που θα επιλεγεί εξαρτάται από την περίπτωση. Θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με ότι έχεις».

Σημείωναν χαρακτηριστικά αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα: «αυτό που βλέπουμε στατιστικά από το 1974 είναι δημιουργία ιχνών και αμφισβήτησης. Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την αμφισβήτηση».

Ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου επανέλαβε την δήλωση που είχε κάνει και στο παρελθόν και ως αρχηγός ΑΤΑ και ως αρχηγός ΓΕΑ: «η τελευταία προσγείωση θα είναι πάντα δική μας».

newsit