Ο φούρνος είναι μία ηλεκτρική συσκευή που χρησιμοποιείται συχνά σ’ ένα νοικοκυριό και συνεπώς λερώνεται εύκολα, με δύο υλικά που όλοι έχουνε σπίτι μας.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να καθαριστεί εύκολα, χωρίς τη χρήση χημικών απορρυπαντικών και να φαίνεται ολοκαίνουργιος. Μία νοικοκυρά, που δεν είχε καθαρίσει τον φούρνο της επί μήνες, χρησιμοποίησε δύο μόνο υλικά και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Υλικά για τον καθαρισμό του φούρνου
μαγειρική σόδα. νερό. πλαστικά γάντια. ένα παλιό κομμάτι βαμβακερό ύφασμα. μια πλαστική σπάτουλα ή σπάτουλα σιλικόνης. ένα βαποριζατέρ. λευκό ξίδι.

Διαδικασία για να γίνει ο φούρνος πεντακάθαρος
Ξεκινήστε αδειάζοντας τον φούρνο σας. Αφαιρέστε από αυτόν ταψιά και ό,τι άλλο έχετε μέσα. Φτιάξτε το μείγμα σας το οποίο αποτελείται από 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και μερικές κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα στον φούρνο σας. Αφήστε το μείγμα να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ ή για τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά από 12 ώρες πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα και καθαρίστε την επιφάνεια. Αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε και μια σπάτουλα για να αφαιρέσετε το μείγμα της μαγειρικής σόδας. Έπειτα βάλτε λίγο λευκό ξίδι στο βαποριζατέρ και ψεκάστε παντού. Με το πανί περάστε και πάλι την επιφάνεια μέχρι να καθαρίσει τελείως. Αν χρειαστεί ρίξτε και πάλι ξίδι. Ο φούρνος σας θα λάμψει και μάλιστα με τον πιο υγιεινό τρόπο.