«Είχα Βαρεθεί να βλέπω τα Σπυράκια στο Πρόσωπό μου, μέχρι που δοκίμασα την έσχατη Λύση. Το Αποτέλεσμα; Με άφησε Άφωνη!»

Η Kali Kushner αντιμετώπιζε μικρές περιπτώσεις ακμής στο λύκειο, αλλά στα 19 της χρόνια ανέπτυξε σοβαρά κόκκινα σημάδια που πήγαν βαθιά στον ιστό του δέρματος.

Η πλέον 22χρονη φοιτήτρια από το Σινσινάτι του Οχάιο, επιχείρησε τα πάντα στην αγορά και διαπίστωσε ότι τα περισσότερα φάρμακα καθιστούσαν την κυστική ακμή της χειρότερη.

Ο δερματολόγος της συνέστησε μια από στόματος φαρμακευτική αγωγή, γνωστή ως Accutane, και μέσα σε τρεις μήνες κατάφερε να δει τελικά βελτίωση στο δέρμα της.

Έχει καταχωρήσει το ταξίδι της σε ένα λογαριασμό της στο Instagram.

Ο αγώνας για το δέρμα της, έχει εμπνεύσει 22,000 followers εκεί.

Η Kushner δεν λαμβάνει πλέον το φάρμακο λόγω των ανεπιθύμητων παρενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής ξηρότητας. Είπε ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που έπαιρνε τα χάπια, έχει μεταμορφώσει το δέρμα της αφήνοντάς το με πολλές μικρές κοκκινίλες από τότε.

Το Accutane είναι ένα κοινό φάρμακο για την ακμή, το οποίο διατίθεται στο εμπόριο με το εμπορικό σήμα Roaccutane σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Kushner ανέπτυξε σοβαρή κυστική ακμή όταν ήταν 19 ετών, αλλά δεν είχε αλλάξει τίποτα στη διατροφή ή τη φροντίδα του δέρματός της.

Απευθύνθηκε σε έναν δερματολόγο για να τη βοηθήσει να βρει κάτι για να καθαρίσει το δέρμα της.

«Ξόδεψα πολλά χρήματα για πράγματα που δεν δούλευαν», είπε η Kushner.

Εκτός από τη μετάβαση σε πολλαπλούς τύπους φαρμάκων που έδειξαν ελάχιστα αποτελέσματα, προσπάθησε επίσης μια ποικιλία μεθόδων δέρματος.

Χρησιμοποίησε τη μέθοδο καθαρισμού με έλαια, χρησιμοποιώντας φυσικά έλαια για να καθαρίσει το πρόσωπό της, αλλά αυτό δεν έφερε καμία αλλαγή στο δέρμα της.

Στη συνέχεια, προσπάθησε μια μέθοδο όπου δεν θα έβαζε τίποτα στο πρόσωπό της, όπως μακιγιάζ, καθαριστικά ή λοσιόν.


Και αυτό έκανε το δέρμα της χειρότερο.

Ως τελευταία προσπάθεια, η Kushner στράφηκε στο Accutane, ένα φάρμακο ακμής γνωστό για τις ισχυρές και δυσμενείς επιπτώσεις του στο δέρμα.

Βίωσε στιγμιαία ξηρό δέρμα, πόνους στα μάτια και την πλάτη από τη λήψη του φαρμάκου.

«Όλα ξεραίνονται», είπε η Kushner. «Όλο το σώμα σου πονάει».

Τρεις μήνες αργότερα όμως, παρατήρησε ότι το δέρμα της ήταν καθαρό για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Το Accutane είναι ένα δημοφιλές φάρμακο ακμής, που είναι διαθέσιμο μόνο αν συνταγογραφείται από γιατρό, λόγω των ισχυρών παρενεργειών του.

Το φάρμακο, που χορηγείται από το στόμα και παρασκευάζεται με βιταμίνη Α, χρησιμοποιείται για να μειώσει την παραγωγή λιπαρότητας που απελευθερώνεται από τους αδένες του δέρματος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν εξαιρετική ξηρότητα και ερεθισμό όταν το παίρνουν για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Η Kushner δημιούργησε για πρώτη φορά ένα λογαριασμό στο Instagram, για να γράψει εάν το δέρμα της είχε κάποιες αλλαγές.

Το δημοσιοποίησε, όταν η αδελφή της της ζήτησε να δει φωτογραφίες και οι followers άρχισαν να πληθύνονται.

Λαμβάνει μηνύματα κάθε μέρα από ανθρώπους που ζητούν συμβουλές και σχολιάζουν το ταξίδι της ακμής της.

Αλλά η Kushner, ήθελε να κάνει το λογαριασμό της μια θετική εμπειρία όπου η εξωτερική ομορφιά δεν πρέπει να είναι το κύριο μήνυμα.

«Το δέρμα σας δεν σας καθορίζει», είπε η Kushner. «Πολλοί άνθρωποι εξισώνουν την αυτοπεποίθηση με τη φυσική ομορφιά, αλλά ποτέ δεν έχω σκεφτεί τα δύο στην ίδια βάρκα».


Η δυνατότητα της να μοιραστεί την ιστορία της, την βοήθησε να αποδεχτεί το δέρμα της και να βελτιώσει την ψυχική της υγεία.

«Η αυτοπεποίθηση είναι το μόνο που έχει σημασία για την επίτευξη των στόχων της ζωής μου», είπε η Kushner.

Δεν είχε πάντα αυτοπεποίθηση με το δέρμα της.

Πριν από δύο χρόνια, σπάνια έβγαινε μια μέρα έξω χωρίς μακιγιάζ και κοιμόταν ακόμη με το πρόσωπό της βαμμένο, έτσι ώστε ο σύζυγός της να μην δει την κυστική της ακμή.

«Βασιζόμουν πολύ στο μακιγιάζ για να βγω από το σπίτι», είπε η Kushner. «Ποτέ δεν ένιωθα άνετα χωρίς αυτό».

Αλλά τώρα έχει πάνω από πέντε μήνες χωρίς να βάλει τίποτα στο δέρμα της.

Σταμάτησε να χρησιμοποιεί το Accutane για σχεδόν ένα χρόνο, αφού το έπαιρνε για έξι μήνες.

Αυτό της έχει προκαλέσει την εμφάνιση προβλημάτων ακόμα και τώρα στο δέρμα της, αλλά είπε ότι δεν θέλει να ξαναγυρίσει στο φάρμακο και πάλι, λόγω των παρενεργειών του.

«Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχω κάνει».

Αντί να βασιστεί σε φάρμακα για να βοηθήσει την περαιτέρω ακμή της, η Kushner έχει διαπιστώσει ότι η αλλαγή της διατροφής της με την αφαίρεση γαλακτοκομικών και ορισμένων σακχάρων, έχει δώσει θετικά αποτελέσματα.

«Πραγματικά προσπαθώ να φροντίσω το σώμα μου στο σύνολό του», είπε η Kushner.

Credit: dailymail.co.uk