Επίθεση με βιτριόλι: Η κακία και η ζήλια δεν είναι ψυχιατρικό πρόβλημα λένε οι δικηγόροι της Ιωάννας

«Τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος της» λένε οι δικηγόροι της 34χρονης –  Η Ιωάννα όταν έμαθε για την προφυλάκιση ένιωσε μία μικρή ηθική ικανοποίηση, ζητά την παραδειγματική της τιμωρία

Παράσταση πολιτικής αγωγής κατέθεσε σήμερα ενώπιον του ανακριτή η 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, στις 20 Μαΐου έξω από το γραφείο της στην Καλλιθέα.

Κατηγορούμενη για την συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια 35χρονη γυναίκα, η οποία χθες προφυλακίστηκε χωρίς να μιλήσει για όσα τις προσάπτονται στον ανακριτική, καθώς έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Σήμερα, μια ημέρα μετά την προφυλάκιση της κατηγορουμένης οι δικηγόροι της άτυχης κοπέλας δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δικαστική έρευνα για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της 35χρόνης.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο εκ των δικηγόρων της 34χρονης λογίστριας Απόστολος Λύτρας είπε: «Καταθέσαμε σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα επισήμως πληροφορηθήκαμε τα στοιχεία της δικογραφίας. Η κατηγορουμένη έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές, υπάρχει μία ηθική ικανοποίηση. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος της».

Ακόμη ο κ. Λύτρας επισήμανε για το ζήτημα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης πως η ζήλεια και η κακία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψυχιατρικά προβλήματα ενώ πρόσθεσε πως η κατηγορία σε βάρος της 35χρονης είναι αρκούντως δεμένη.

Ο έτερος δικηγόρος του θύματος Νίκος Αλέξανδρος ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Θα αναμέναμε έστω μία έμπρακτη μετάνοια». Ο ίδιος δήλωσε πως η Ιωάννα όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ένιωσε μία μικρή ηθική ικανοποίηση μέχρι τη τελική δικαίωση και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της.

Πηγή: protothema.gr