Οι θυελλώδεις έρωτες του Έλληνα Κροίσου Σταύρου Νιάρχου: Οι πέντε γάμοι, οι αδερφές Λιβανού και η πανέμορφη πριγκίπισσα Firyal της Ιορδανίας

Ο Έλληνας εφοπλιστής, Σταύρος Νιάρχος είχε πάντοτε στο πλευρό του δυναμικές και εντυπωσιακές γυναίκες.

Έκανε συνολικά πέντε γάμους και απέκτησε πέντε παιδιά. Στα 21 του χρόνια παντρεύτηκε την κόρη ενός ναυάρχου που ονομαζόταν, Ελένη Σπορίδη, ωστόσο χώρισαν λίγους μήνες μετά τον γάμο τους. Το 1939 παντρεύτηκε με την κόρη ενός εφοπλιστή από τη Σύρο, με την οποία χώρισε έπειτα από μερικά χρόνια. Τρίτη του σύζυγος ήταν η Ευγενία Λιβανού, κόρη του γνωστού εφοπλιστή και αδερφή της συζύγου του Αριστοτέλη Ωνάση, Τίνας Λιβανού.

Με την Ευγενία απέκτησε 4 παιδιά και έμειναν μαζί 23 χρόνια. Τον Μάιο του 1970 η Ευγενία βρέθηκε νεκρή στο νησί της οικογένειας Νιάρχου στην Σπετσοπούλα. Ο μυστηριώδης θάνατός της προκάλεσε πλήθος δημοσιευμάτων. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, στο σώμα της υπήρχαν σημάδια πάλης και μώλωπες, ωστόσο το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα ανέφερε ότι πέθανε από υπερβολική δόση ηρεμιστικών χαπιών και η υπόθεση έκλεισε.

Σταύρος Νιάρχος και Ευγενία Λιβανού

Έναν χρόνο μετά τον θάνατό της, ο Σταύρος Νιάρχος, παντρεύτηκε την αδερφή της, Τίνα Λιβανού, η οποία λέγεται ότι ήταν ο μεγάλος ερωτάς του. Ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Το 1973 η Τίνα Λιβανού έχασε τον μοναχογιό της, Αλέξανδρο, βυθίστηκε στο πένθος και το 1974 πέθανε από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.


Σταύρος Νιάρχος και Τίνα Λιβανού

Επόμενη σύντροφός του Σταύρου Νιάρχου ήταν η πρώην σύζυγος του αδελφού του βασιλιά Χουσέιν, η πανέμορφη Firyal της Ιορδανίας. Το 1978 πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της, με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο παιδιά, και άρχισε να ζει μια κοσμική ζωή. Σε μια δημοπρασία του οίκου Christies στη Νέα Υόρκη γνώρισε τον Έλληνα Κροίσο.

Πριγκίπισσα Firyal της Ιορδανίας


Ο Νιάρχος τη φλέρταρε, στέλνοντάς της πανάκριβα δώρα. Αν και είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας, τελικά έκαναν σχέση και υπήρξαν ιδιαίτερα αγαπημένοι. Ζούσαν σε πολυτελή διαμερίσματα στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη και περνούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους πηγαίνοντας σε ιπποδρομίες και αγοράζοντας πανάκριβα έργα τέχνης. Ο Σταύρος Νιάρχος διέθετε πλούσια συλλογή έργων τέχνης και μαζί με τη Firyal συμμετείχαν σε γνωστές δημοπρασίες.

Λέγεται ότι ο Νιάρχος της έδινε εκατομμύρια δολάρια για να απολαμβάνει ταξίδια και να ικανοποιεί τα ακριβά της γούστα, και ότι της είχε χαρίσει διαμερίσματα στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις φήμες, η σχέση τους τελείωσε ξαφνικά, όταν ο Νιάρχος της έστειλε γράμμα στο οποίο της έγραφε «It’s over»….

thecaller