Η Τεράστια Σαρανταποδαρούσα ανέβηκε στην Πλάτη του Αρουραίου. Δείτε την Σοκαριστική συνέχεια και θα σας σηκωθεί η Τρίχα
Www.true.gr

Η Τεράστια Σαρανταποδαρούσα ανέβηκε στην Πλάτη του Αρουραίου. Δείτε την Σοκαριστική συνέχεια και θα σας σηκωθεί η Τρίχα

Το δηλητήριο της σαρανταποδαρούσας προκαλεί τόσο ισχυρούς σπασμούς που μπορεί να παραλύσει γρήγορα και το πιο μεγάλο θήραμα. Ένα νέο τρομακτικό βίντεο δείχνει πόσο αποτελεσματικό είναι το δηλητήριό της στη δολοφονία ενός ποντικιού που είναι 15 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος της.

Το βίντεο δείχνει μια δηλητηριώδης σαρανταποδαρούσα να δολοφονεί το τρωκτικό σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το θανατηφόρο δηλητήριο της μειώνει το αναπνευστικό ρυθμό του ποντικιού και ενεργοποιεί επιληπτικές κρίσεις στον εγκέφαλο.

Το βίντεο καταγράφηκε από ερευνητές με επικεφαλής το Kunming Institute of Zoology στην Κίνα. Ήθελαν να εντοπίσουν μια τοξίνη στο δηλητήριο που προκαλεί όλεθρο στο καρδιαγγειακό, αναπνευστικό και νευρικό σύστημα άλλων πλασμάτων.

Βρήκαν μια ουσία που ονόμασαν «Ssm Spooky Toxin» που παράγεται από τις σαρανταποδαρούσες με χρυσά κεφάλια. Αυτή η τοξίνη εμποδίζει την κίνηση καλίου μέσα και έξω από τα κύτταρα θηλαστικών, γράφει η Washington Post.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το δηλητήριο τελικά σταματά τη ροή του αίματος στην καρδιά, οδηγώντας σε καρδιακή ανεπάρκεια και θάνατο.Η μελέτη, με επικεφαλής τον Δρ Lei Luo από το Ινστιτούτο Ζωολογίας του Kunming, λέει ότι το δηλητήριο διατάραξε ταυτόχρονα καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, μυϊκά και νευρικά συστήματα.

Στη Χαβάη, μεταξύ 2007 και 2011 μία στις δέκα περιπτώσεις προσαγωγές σε νοσοκομεία ήταν λόγω τσιμπήματος σαρανταποδαρούσας. Ακριβώς ίδιος αριθμός με τσιμπήματα μέλισσας και σφήκας.

Οι ανθρωπογενείς θάνατοι από τις σαρανταποδαρούσες είναι σχετικά σπάνιοι και από το 2006 υπάρχουν μόνο τρεις καταγεγραμμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, τα τσιμπήματα μπορούν ακόμα να είναι απίστευτα δυσάρεστα.Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η τοξίνη αποκλείει ένα σύνολο κυψελοειδών μηχανημάτων που ονομάζονται κανάλια KCNQ. Τα κύτταρα χρησιμοποιούν αυτά τα κανάλια για να περάσουν τα άλατα μέσα και έξω.

Εξετάζοντας πώς λειτουργεί η τοξίνη βοήθησε επίσης τους επιστήμονες να διερευνήσουν πώς να την σταματήσουν.

Πιστεύουν τώρα ότι οι περισσότερες επιδράσεις από την τοξίνη θα μπορούσαν να αντιστραφούν από την ρετιγκαμπίνη, η οποία έχει εγκριθεί για θεραπεία επιληψίας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι είναι το αντίδοτο που υπόσχεται την επαναφορά στη ζωή.

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr