Η Σκληρή Καθημερινότητα 9 Εκδιδόμενων Γυναικών μέσα από Ένα Φωτογραφικό Πρότζεκτ...
Www.true.gr

Η Σκληρή Καθημερινότητα 9 Εκδιδόμενων Γυναικών μέσα από Ένα Φωτογραφικό Πρότζεκτ…

Μία φωτογράφος έχει αποκαλύψει πώς είναι στην πραγματικότητα η ζωή στο σπίτι για ιερόδουλες από τον Καναδά θέλοντας να αλλάξει τον τρόπο που έχουμε στο μυαλό μας αυτή την βιομηχανία.

Η Lindsay Irene, από την Ottawa, έχει φωτογραφήσει δεκάδες ιερόδουλες στο σπίτι ενώ ζουν την καθημερινότητά τους.

Στο πρότζεκτ, με τίτλο «Home Lives of Sex Workers in Canada», οι γυναίκες φαίνονται να χαλαρώνουν στο υπνοδωμάτιό τους, με πολλές να φωτογραφίζονται μαζί με τα κατοικίδιά τους.

Η Lindsay λέει πως ελπίζει οι εικόνες να βοηθήσουν τον κόσμο να τις δει σαν «πραγματικούς ανθρώπους», που δεν είναι και τόσο διαφορετικοί από αυτούς.
Μιλώντας για τις εμπειρίες της με τις ιερόδουλες, η Lindsay είπε: «Είναι πολύπλοκοι, σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι που κάνουν μία δουλειά και αξίζουν δικαιώματα όπως όλοι οι άλλοι.»

«Με το να δείχνω το σπίτι τους, να φροντίζουν τα ζώα τους, να διαβάζουν βιβλία, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, θέλω να δείξω πως είναι και αυτές πραγματικοί άνθρωποι που δεν διαφέρουν σε τίποτα από όλους τους υπόλοιπους.»

Κάποιες έχουν υποστηρικτικές οικογένειες, άλλες απλά έφυγαν όταν ήταν μικρές και κατέληξαν να κάνουν αυτή την δουλειά για να επιβιώσουν.

«Δουλεύουν σκληρά, είναι ανθεκτικοί άνθρωποι που έχουν ανθρώπους να τους υποστηρίζουν και συχνά βοηθούν τους άλλους όταν το έχουν ανάγκη.»


Η Lindsay είπε πως ξεκίνησε το πρότζεκτ αφού κάποιες φίλες της, που δουλεύουν στην βιομηχανία της ζήτησαν να τις βγάλει φωτογραφίες για να χρησιμοποιήσουν ως διαφήμιση στις ιστοσελίδες τους.

Τα νέα πήγαν από στόμα σε στόμα και άρχισαν όλο και περισσότερες γυναίκες να της ζητάνε να τις βγάλει φωτογραφίες για την δουλειά τους.

Αρχικά σχεδίαζε να τις φωτογραφίσει στην δουλειά και στο σπίτι για να μπορεί ο κόσμος να ρίξει μία ματιά στην πραγματική τους ζωή.

Η Lindsay τώρα σκέφτεται να επεκτείνει το πρότζεκτ αυτό και θέλει να ταξιδέψει και έξω από τον Καναδά για να βρει άλλες γυναίκες που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr