Σε εξέλιξη είναι η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο – Η μάνα της άτυχης φοιτήτριας κατέρρευσε στην αγκαλιά της μάνας της Γαρυφαλλιάς

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών εκδικάζει σήμερα την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Στα δικαστήρια έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί ο Ροδίτης κατηγορούμενος, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ στα δικαστήρια βρίσκονται και οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας και πλήθος κόσμου που τους στηρίζει στις δύσκολες αυτές ώρες.

Κατηγορούμενοι και ήδη καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, είναι ο 25χρονος σήμερα Μανώλης Κούκουρας, καθώς και ο 23χρονος σήμερα Αλβανός Αλέξανδρος Λουτσάι, ο οποίος, δήλωσε στη διοίκηση της φυλακής ότι δεν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη.

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης τους, όπως άλλωστε είχε τονίσει η εισαγγελέας της έδρας, «ενέπαιζαν με τη στάση τους το δικαστήριο, διασύροντας τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη» είχαν αιτηθεί τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ ο Ροδίτης είχε ζητήσει να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Κι όλα αυτά για να αποφύγουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, κάτι το οποίο θα επιχειρηθεί από τους συνηγόρους τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η μάνα της άτυχης Ελένης, με το που είδε τη μάνα της Γαρυφαλλιάς να την πλησιάζει στα δικαστήρια -λίγο πριν τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της-, κατέρρευσε στην αγκαλιά της με το συγκλονιστικό ντοκουμέντο να αποτυπώνεται στον φωτογραφικό φακό.

«Θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης»

Η Κυριακή Τοπαλούδη κατά την άφιξή της συγκλόνισε με τις δηλώσεις της:

«Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή».

Πηγή : fresh-news.eu