Η Μηνιγγίτιδα τον Καθήλωσε σε Ένα Καροτσάκι, Αφήνοντάς τον Παράλυτο . Μόλις Δείτε ΤΙ Κάνει Σήμερα, Δεν θα το Πιστεύετε!
Www.true.gr

Η Μηνιγγίτιδα τον Καθήλωσε σε Ένα Καροτσάκι, Αφήνοντάς τον Παράλυτο . Μόλις Δείτε ΤΙ Κάνει Σήμερα, Δεν θα το Πιστεύετε!

Καμία ιστορία δεν συγκρίνεται με εκείνη του Martin Pistorius, του άντρα που ήταν «κλειδωμένος μέσα» στο ίδιο του το σώμα.

Τώρα, η απίστευτη ιστορία του έχει πάρει μία εκπληκτική τροπή και είναι η καλύτερη απ’όλες.

Γεννήθηκε στην Νότια Αφρική το 1975 και έζησε μία φυσιολογική ζωή μέχρι την ηλικία των 12. Τότε ήταν που ανέπτυξε συμπτώματα που έμοιαζαν με της γρίπης, τα οποία σταδιακά χειροτέρεψαν.

Οι μυς τους έγιναν αδύναμοι και σταμάτησε να κινείται. Μπήκε σε μία κατάσταση που οι γιατροί αποκαλούν «εικονικό κώμα» και δεν ανταποκρινόταν για 4 χρόνια.

Τα καλά νέα είναι πως ο Pistorius «ξύπνησε» τέσσερα χρόνια μετά. Αλλά τα άσχημα νέα είναι πως ο 16χρονος δεν είχε πλέον τρόπο να ειδοποιήσει τους γονείς του πως είχε ξυπνήσει.

Δεν μπορούσε να μιλήσει και οι γιατροί έλεγαν στους γονείς του πως ήταν «φυτό.»

«Για πολλά χρόνια ήμουν σαν φάντασμα. Μπορούσα να ακούσω και να δω τα πάντα αλλά ήταν σαν να μην είμαι εκεί. Ήμουν αόρατος. Δεν μπορούσα να εκφράσω ούτε το πόσο μισούσα τον Barney.«

Οι γιατροί λένε τώρα πως ο Pistorius έπασχε από «κρυπτοκοκκική μηνιγγίτιδα». Οι γονείς του έκαναν τα πάντα για να τον φροντίσουν αλλά πίστευαν πως ο Pistorius δεν τους άκουγε ή είχε το μυαλό παιδιού.

Στο σπίτι, του έβαζαν συνέχεια εκπομπές όπως του Barney και ο Pistorius ήταν αναγκασμένος να τις κοιτάει.Ακούγεται σαν κακό ανέκδοτο αλλά ο Pistorius είπε πως το ότι έβλεπε συνέχεια αυτές τις εκπομπές χωρίς να μπορεί να μιλήσει, τον έκανε να βλέπει εφιάλτες για χρόνια.

«Δεν μπορώ να σας εκφράσω το πόσο μισούσα τον Barney.»

Για να προστατέψει τον εαυτό του, ο Pistorius χανόταν στην φαντασία του ή παρατηρούσε τις σκιές που κινούνταν στο δωμάτιο. 

Η τύχη του άλλαξε όταν ήρθε μία νέα νοσοκόμα στο σπίτι. Του έκαναν καινούργιες εξετάσεις και κατάλαβαν πως ο πλέον 24χρονος Pistorius τελικά ήταν ξύπνιος.

Μετά από χρόνια αποκατάστασης, ο Pistorious  μπορούσε πλέον να κινείται με καροτσάκι και να μιλάει από ειδική συσκευή.

Τώρα, μπορεί να χρησιμοποιεί ακόμα και τα χέρια του και οδηγεί ειδικό αμαξίδιο.

«Αυτό που με ενοχλούσε ήταν η απόλυτη αδυναμία να κάνω το οτιδήποτε. Κάθε πλευρά της ζωής μου την έλεγχε και την αποφάσιζε άλλος. Αποφάσιζαν το πού ήμουν, το τι έτρωγα, το αν θα ήμουν καθιστός ή ξαπλωμένος, τα πάντα.»«Ήμουν σοκαρισμένος και ένιωθα αβοήθητος.»

Το 2008, γνώρισε και ερωτεύτηκε τον έρωτα της ζωής του, Joanna, κοινωνική λειτουργός.

Το ζευγάρι προσπαθούσε για χρόνια να ξεκινήσει οικογένεια με τεχνητή γονιμοποίηση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ένας γιατρός τους είπε πως δεν θα αποκτούσαν ποτέ παιδί, αλλά πλέον περιμένουν τον γιο τους.

«Αρχικά, είχα σοκαριστεί και δεν το πίστευα – αγχωνόμουν για πάρα πολλά πράγματα. Αλλά τώρα είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη,» είπε η Joanna για όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της.

Ο Pistorius έχει περάσει από πολύ πόνο και ταλαιπωρία αλλά έχει μάθει κάποια πολύ σημαντικά πράγματα.

«Να φέρεστε σε όλους με ευγένεια, αξιοπρέπεια, συμπόνια και σεβασμό. Η ζωή μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα και γι’αυτό είναι σημαντικό να εκτιμάτε όσα έχετε.»

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr