Η μαμά τα χάνει όταν βλέπει το πρόσωπο του μωρού της, μετά μαθαίνει το λόγο που είναι έτσι
Www.true.gr

Η μαμά τα χάνει όταν βλέπει το πρόσωπο του μωρού της, μετά μαθαίνει το λόγο που είναι έτσι

Με ασυνήθιστα τριχωτή πλάτη και εμφάνιση 80χρονου, ένα μωρό που γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μπαγκλαντές τραβά τη διεθνή προσοχή.

Το παιδί έχει μια σπάνια κατάσταση που πλήττει μόνο ένα στα τέσσερα εκατομμύρια άτομα: την progeria, η οποία κάνει ένα άτομο να μεγαλώνει γρηγορότερα από το φυσιολογικό.

«Το μωρό δεν μοιάζει καθόλου με νεογέννητο», εξηγεί ο γιατρός που θεραπεύει το μωρό. «Υπάρχουν εμφανή σημάδια γήρανσης, όπως οι υπερβολικές ρυτίδες και η τραχιά υφή του δέρματος».

Ωστόσο, παρόλο που ο κόσμος έχει συγκλονιστεί με την άσχημη εμφάνιση του μωρού, οι γονείς του δεν θα μπορούσαν να νοιάζονται λιγότερο.«Μπορούμε μόνο να ευχαριστήσουμε τον Θεό», δήλωσε ο μπαμπάς του μωρού, ο Biswajit Patro που είναι αγρότης. «Δεν υπάρχει λόγος να είμαι δυσαρεστημένος με την εμφάνιση του γιου μου, θα τον δεχτούμε όπως είναι».

Ακόμη, είναι αξιοσημείωτο που οι γονείς επιλέγουν να διατηρήσουν μια θετική στάση παρά το γεγονός ότι τα παιδιά με progeria συχνά δεν ζουν πέρα από την ηλικία των 13 ετών. «Είμαστε τόσο χαρούμενοι που έχουμε ένα μωρό στο σπίτι», λέει ο Biswajit.

«Είμαστε ήδη ευλογημένοι που έχουμε μια κόρη. Τώρα είμαστε μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων, τι άλλο μπορούμε να ζητήσουμε».Ένα άτομο σχολίασε στο Facebook: «Δεν με θλίβει το πώς είναι αυτό το παιδί, αλλά η σκέψη του πώς υποτίθεται ότι θα επιβιώσει με αυτό σε μια κοινωνία γεμάτη από «τέλειους ανθρώπους» που στερούνται εμπάθειας».

Εκτός από τις προσβολές, πολλοί υπερασπίζονται το παιδί και επαινούν τους γονείς. «Είναι ένας άγγελος και παρόλο που δεν μοιάζει με του υπόλοιπους από μας, έχει έναν σκοπό, είναι ιδιαίτερος», έγραψε ένας χρήστης.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι το αγαπάνε οι γονείς του», είπε ένας άλλος.

Credit: opposingviews.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr