Η κόρη του Μάνου Λοΐζου υποψήφια για την Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ -Γιατί δέχτηκε την πρόταση

Aνάμεσα στα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή φιγουράρει και εκείνο της Μυρσίνης Λοΐζου, κόρης του μεγάλου συνθέτη Μάνου Λοΐζου και της συγγραφέως Μάρως Λήμνου.

Η Μυρσίνη Λοΐζου είναι γραφίστρια και διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη ενώ το 2011 είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, όταν με επιστολή της είχε ζητήσει από το ΠΑΣΟΚ να μην χρησιμοποιεί το τραγούδι «Καλημέρα ήλιε» στις κομματικές εκδηλώσεις του κάτι που έγινε σεβαστό.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές, η κυρία Λοΐζου επισημαίνει ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλει να γίνει.

«Μου είναι δύσκολο να εξηγήσω το πώς και το γιατί. Μου έγινε μια πρόταση, θεωρώ πολύ τιμητική, και αποφάσισα να δεχτώ. Θα είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή την υπόθεση της ΑΕΠΙ, για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, είδα από κοντά πώς υλοποιείται ένα σχέδιο όταν το έχουν καταρτίσει άνθρωποι με όραμα και μεθοδικότητα. Πώς όταν υπάρχει αφοσίωση μπορεί να λυθεί και ο πιο δύσκολος γόρδιος δεσμός», σημειώνει θέλοντας να εξηγήσει την απόφαση που έλαβε προκειμένου να είναι υποψήφια στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

«Με την υποψηφιότητα μου, μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου ότι το όνειρο μπορεί να είναι πιο κοντά από ό,τι έχεις φανταστεί. Ή μια εντελώς άλλη διαδρομή. Μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά και με αθωότητα για την πολιτική. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Γιατί ο πολιτισμός, τα πνευματικά δικαιώματα, η μάχη κατά του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς, που σηκώνει κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανέκαθεν με απασχολούσαν και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να υπερασπιστώ τις αρχές μου και σε ένα άλλο πεδίο»,τονίζει επιπροσθέτως.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλω να γίνω. Θα συνεχίσω να είμαι η Μυρσίνη που ποστάρει φωτογραφίες στο facebook και την συγκινεί η μουσική και η φύση. Όμως κομμάτι του εαυτού μου ήταν επίσης, πάντα να στέκομαι δίπλα σε όσους χρειάζονται φωνή, ειδικά στα χρόνια της κρίσης. Και τώρα που μπορώ να διεκδικήσω ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο όμορφο μέλλον για την κόρη μου και τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτόν τον τόπο, νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Εύχομαι να σας έχω δίπλα μου και σε αυτό το ταξίδι», καταλήγει.

 

Πηγή: thecaller.gr