Η Κομισιόν εξαπάτησε την κυβέρνηση! Μεγάλες «Βόμβες» κυβερνητικού αξιωματούχου

Κυβερνητικός αξιωματούχος, εξέφραζε χθες, Πέμπτη 28/02/2019, την δυσφορία του σχετικά με την διατύπωση της Κομισιόν στο κείμενο της ενισχυμένης εποπτείας.

Τα… νερά της Κομισιόν
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, δεν αντικατοπτρίζει τις συζητήσεις που προηγήθηκαν. Οι πληροφορίες λένε πως στο περιθώριο του Eurogroup του Φεβρουαρίου είχε γίνει μία άτυπη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και εκπροσώπων των Θεσμών.

Στόχος ήταν ένας απολογισμός της κατάστασης αναφορικά με την πρόοδο στα προαπαιτούμενα. Τότε, η ελληνική πλευρά είχε υποστηρίξει ότι το θέμα των 120 δόσεων δεν συνιστά ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι 120 δόσεις για ταμεία και εφορία θα εφαρμοστούν

Και μάλιστα είχε συμφωνηθεί να σταλεί συγκεκριμένο κείμενο με προτάσεις από την Ελληνική πλευρά. Η κυβέρνηση, λοιπόν, είχε ενημερώσει τους εταίρους ότι “δεν πρόκειται να τους αιφνιδιάσει και ότι οποιαδήποτε πρόταση θα συζητηθεί μαζί τους προκαταβολικά“.

Εξηγούν, λοιπόν, ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αναφορά που έγινε στην έκθεση της Κομισιόν και ανέφερε πως η Ελλάδα είπε στους Θεσμούς πως δεν… προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε τροποποιήσεις των πλαισίων ρύθμισης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

ΠΗΓΗ:eretikos.gr