Χαμός στο Διαδίκτυο με την Κακοποιημένη Κιμ Καρντάσιαν. Δείτε την και θα καταλάβετε Γιατί.

Προσθέτοντας μελανιές και μαυρισμένα μάτια σε φωτογραφίες διάσημων, ο καλλιτέχνης και ακτιβιστής, Alexsandro Palombo, στοχεύει να δείξει την φύση της ενδοοικογενειακής βίας με το πρότζεκτ του «No Woman Is Immune From Domestic Abuse».

«Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένας καρκίνος στην κοινωνία που δεν έχει όρια και μπορεί να επηρεάσει τον οποιοδήποτε, είτε είναι γνωστός, είτε όχι.»

Η καμπάνια έχει σκοπό να δώσει έμφαση στις αρνητικές επιπτώσεις της βίας στο σπίτι και να ενθαρρύνει τα θύματα να σπάσουν την σιωπή τους.

«Ο μεγαλύτερος συνένοχος της βίας είναι η σιωπή, μία σιωπή που σκοτώνει κάθε χρόνο και προκαλεί μόνιμες αναπηρίες — περισσότερο από ασθένειες ή ατυχήματα.»


Ο Palombo είναι γνωστό πως χρησιμοποιεί την τέχνη για να τραβήξει την προσοχή σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Για την καμπάνια αυτή, ζήτησε την βοήθεια των Kim Kardashian, Emma Watson, Angelina Jolie και χρησιμοποίησε το hashtag #StopViolenceAgainstWomen


Η φωτογραφία της Κιμ Καρντάσιαν που είναι μελανιασμένη αποτυπώνει την πραγματικότητα καθώς και η ίδια είχε βιώσει την κακοποίηση από τον πρώην άντρα της, Damon Thomas.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Thomas την χτυπούσε στο πρόσωπο, την πετούσε σε τοίχους, την ανάγκασε να παρατήσει το κολέγιο, να σταματήσει την δουλειά της και δεν την άφηνε να δει την οικογένεια και τους φίλους της.

Υπολογίζεται πως περίπου το 35% των γυναικών όλου του κόσμου θα βιώσουν είτε σεξουαλική, είτε σωματική κακοποίηση σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αφού πολλές γυναίκες δεν μιλάνε ποτέ για όσα περνάνε.

Credit: americanow.com