Οι Ειδικοί Προειδοποιούν: Προσοχή με τα Σωσίβια από Αφρολέξ. Μπορεί να Κρύβουν Ένα Θανάσιμο Κίνδυνο!

Καθώς η θερμοκρασία θα ανεβαίνει, πολλοί από μας θα επιλέξουν να περάσουν τις μέρες τους σε πισίνες. Είναι η απόλυτη δραστηριότητα του καλοκαιριού και κάτι που όλοι απολαμβάνουν.

Σύμφωνα όμως με το πυροσβεστικό τμήμα Buckeye στην Αριζόνα, πιθανώς να κινδυνεύετε πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε εάν δεν αποθηκεύετε σωστά τα σωσίβια πισίνας.

Το πυροσβεστικό τμήμα μοιράστηκε μία ιστορία θέλοντας να προειδοποιήσει τον κόσμο για τους διάφορους τύπους φιδιών, που κρύβονται πολλές φορές στα σωσίβια αυτά.

«Προσέξτε πού αποθηκεύετε τα σωσίβια πισίνας όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Είχαν μείνει δύο σωσίβια δίπλα σε μία πισίνα. Την επόμενη φορά που πήγαν, τα πήραν και τα έφεραν κοντά στην πισίνα.

Από μέσα βγήκε ένα φίδι. Δεν επιτέθηκε, αλλά υπήρχαν και μερικά ακόμα νεαρά φίδια μέσα. Εάν έρθετε σε επαφή με ένα φίδι, μείνετε ήρεμοι.

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πανικοβληθείτε. Τα φίδια βασίζονται στις δονήσεις για να καταλάβουν το πού είστε. Εάν αρχίσετε να κινείστε γρήγορα και έντονα, το φίδι θα φοβηθεί ακόμα περισσότερο.

Δώστε του χώρο. Μπορείτε να κινηθείτε αργά προς τα πίσω για να μην το τρομάξετε. Απλά να ξέρετε πως τα φίδια μπορούν να επιτεθούν από μεγάλη απόσταση, οπότε απομακρυνθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Το πιθανότερο είναι να φύγουν από μόνα τους.»

Οπότε, πώς το αποτρέπεις;

«Καλό θα ήταν να περιφράξετε τον χώρο σας καλά και να αποθηκεύετε σωστά τα σωσίβια πισίνας. Μετά, δεν θα έχετε να φοβάστε τίποτα.»

Πηγή