Οι Ειδικοί Προειδοποιούν: Μην Αφήνετε Μπουκάλια με Νερό στο Αυτοκίνητο. Μεγάλος Κίνδυνος!

Όταν πρόκειται για πλαστικά, όλοι ξέρουμε πως θα πρέπει να τα ανακυκλώνουμε – αλλά φαίνεται πως τα πεταμένα μπουκάλια με νερό μπορούν να αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι νομίζαμε.

Ενώ όλοι έχουμε ξεχάσει κάποιο πλαστικό μπουκάλι στο αμάξι κάποια στιγμή, το να αφήνουμε ένα μπουκάλι με νερό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο – ειδικά στις κατάλληλες καιρικές συνθήκες.

Ένας υπάλληλος του Idaho Power έμαθε αυτό το μάθημα με τον δύσκολο τρόπο, περιγράφοντας την εμπειρία του σε ένα βίντεο που ανέβηκε σε σελίδα του Facebook στις 13 Ιουλίου 2017.

Ο Dioni Amuchastegui, ένα τεχνικός μπαταριών στο Idaho Power, είχε σταματήσει για μεσημεριανό και απολάμβανε το γεύμα του στο φορτηγό της δουλειάς όταν ξαφνικά παρατήρησε καπνό με την άκρη του ματιού του.

Έκανε πολύ ζέστη και φαίνεται πως είχε αφήσει ένα γεμάτο μπουκάλι με νερό στο κάθισμα του συνοδηγού.

Σαν μεγεθυντικός φακός, το νερό στο μπουκάλι συγκέντρωσε τις ακτίνες του ήλιου με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κάθισμα το συνοδηγού.

Ευτυχώς, ο Dioni ήταν εκεί και κατάφερε να απομακρύνει το μπουκάλι πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα. Ωστόσο, το κάθισμα έμεινε με 2 σημάδια από κάψιμο.

Από όταν έκανε την ανάρτηση ο Dioni, η προειδοποίησή του έχει προβληθεί πάνω από 125,000 φορές και κοινοποιηθεί πάνω από 1,300 φορές.  

Πηγή