Οι γιατροί της είπαν ότι θα Γεννούσε Φυσιολογικά και Χωρίς Κανένα Πρόβλημα. Σοκαρισμένοι Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε τελικά

Μία μητέρα κοινοποίησε μια «δυνατή» φωτογραφία με το μωρό της, το οποίο γεννήθηκε με τα έντερα του απ’ έξω.
Η Ava-Rose Nightingale, από την Carmarthen στην Ουαλία, γεννήθηκε με γαστρόσχιση, η οποία προκάλεσε την ανάπτυξη των εντέρων της έξω από το σώμα της λόγω του κοιλιακού τοιχώματος που δεν σχηματίστηκε σωστά πριν από τη γέννηση.

Η φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε λίγα μόλις λεπτά μετά τη γέννησή της, δείχνει ότι τα όργανα του μωρού διαχέονται πάνω στο σώμα του, ενώ είναι τυλιγμένα με ταινία προσκόλλησης για να την κρατήσουν ζεστή και να αποτρέψουν τη μόλυνση.
Η μητέρα της Chloe Walters, 21 ετών, μια αγρότισσα γαλακτοπαραγωγής, δήλωσε: «Ήταν μια τόσο τρομακτική εμπειρία. Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσα να την κρατήσω, αλλά ήμουν τόσο αναστατωμένη που την πήρα για πέντε δευτερόλεπτα.
Αφού πέρασε επτά εβδομάδες στο νοσοκομείο, που περιλάμβαναν τρεις ώρες επέμβαση, της έδιναν οξυγόνο και ξύρισαν ακόμη και τα μαλλιά της ώστε να μπορέσει να ταϊστεί, η Ava-Rose τελικά είναι στο σπίτι με τους γονείς της.


Η κα Walters είπε: «Τα έντομα της ήταν πάνω της και φαίνονταν μεγαλύτερα από αυτήν. Ήταν σαν τεράστιες κούπες από σάρκα και κόκκινο.
Αλλά δεν είχα ούτε χρόνο να ξεκουραστώ ενώπιον του γιατρού που ήταν μαζί μου εξηγώντας τους κινδύνους της χειρουργικής επέμβασης.
Φυσικά έπρεπε να μου πουν, αλλά ήταν πραγματικά τρομακτικό που έπρεπε να υπογράψει τη ζωή της αμέσως μόλις γεννήθηκε.
Το ότι την τύλιξαν ήταν πολύ δύσκολο. Η οικογένεια πήγε να την δει τυλιγμένη με μεμβράνη λίγο πριν από την εγχείρηση και κάποιος τράβηξε μια φωτογραφία.
Τα τύλιξαν όλα, όπως γίνεται με τα πράγματα στην κουζίνα, για να τα κρατήσουν καθαρά και υγρά και να τα κρατήσουν ζεστά.
Δεν θα μπορούσα να το πιστέψω αυτό. Δεν μπορούσα να δω τη φωτογραφία. Δεν μπορούσα γιατί σπάραζε η καρδιά μου.
Αλλά μετά από δύο εβδομάδες ήθελα να το δω. Βρήκα το θάρρος να ρίξω μια ματιά και ενώ ήταν φρικτό, έδειχνε το πόσο μακριά είχε φτάσει.
Για να την βλέπετε τώρα, δεν ξέρετε τι έχει περάσει».Η Ava-Rose γεννήθηκε με φυσιολογική γέννα στις 21 Μαΐου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ.
Η κα Walters έλαβε την εντολή να την πάρει «πέντε δευτερόλεπτα αγκαλιά» προτού η κόρη της προετοιμαστεί για χειρουργική επέμβαση.
Αφού οι γιατροί τοποθέτησαν με επιτυχία τα όργανα της Ava-Rose στη θέση τους, παρέμεινε στο οξυγόνο επί επτά ημέρες καθώς «ξέχασε πώς να αναπνέει» λόγω της μορφίνης και της εγχείρησης.
Ταΐζονταν ενδοφλέβια μέσω του κεφαλιού της, αναγκάζοντας τους γιατρούς να ξυρίσουν τα μαλλιά της, για 14 ημέρες πριν εισαχθεί αργά στο γάλα.
Μετά από επτά εβδομάδες στο νοσοκομείο τελικά επέτρεψε στο σπίτι τον Ιούνιο, με τη μητέρα και τον πατέρα της Scott Nightingale, 23 ετών.Η κα Walters είχε φυσιολογικό το υπερηχογράφημα των 12 εβδομάδων, ωστόσο οι γιατροί παρατήρησαν μια ανωμαλία στο check-up των 16 εβδομάδων.
Είπε: «Έμοιαζαν με πολλούς βρόχους γύρω από το σώμα της.
Ήταν πραγματικά αναστατωμένος. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που την έβλεπα, αλλά όταν μου είπαν ότι μπορεί να είναι πρόβλημα, ήταν τόσο τρομακτικό».
Η κα Walters πήγε αμέσως στο A & E, όπου οι γιατροί διάγνωσαν γαστρόσχιση.
Ακόμη, η κα Walters είχε πρόσθιο πλακούντα, που την προκαλούσε να σχηματίζεται στο μπροστινό τοίχωμα της μήτρας και σήμαινε ότι δεν αισθάνθηκε μια μόνο κίνηση σε όλη την εγκυμοσύνη της.
Αν και πληγωμένη, η κα Walters δημοσίευσε τη φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο μετά τη γέννηση της Ava-Rose στο Facebook για να ευαισθητοποιήσει την κατάστασή της.
Έγραψε: «Δυστυχώς, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει αυτή την ημέρα ακόμα, καθώς αυτό επηρεάζει ένα στα 3.000 μωρά που δεν έχουν γνωστή αιτία. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει!
Η γαστρόσχιση εμφανίζεται κανονικά σε αγόρια και μητέρες ηλικίας κάτω των 20. Στον υπέρηχο των 16 εβδομάδων μου είπαν ότι το μωρό μου είχε γαστρόσχιση. Μετά από τακτικά ραντεβού και ελέγχους, μου είπαν ότι υπήρχε πιθανότητα να πάω για γέννα οποιαδήποτε στιγμή από τις 32 εβδομάδες, καθώς αυτό ήταν κοινό με τα μωρά με αυτό το ελάττωμα και επίσης οι πιθανότητες θνησιγένειας έγιναν υψηλότερες στις 39 εβδομάδες και τέσσερις ημέρες.
Η Ava-Rose γεννήθηκε. Σε ηλικία μιας ώρας, στάλθηκε για εγχείρηση που έσωσε τη ζωή της, χάρη στους γιατρούς στο νοσοκομείο του Cardiff Heath. Δεν θα μπορούσα να τους ευχαριστήσω αρκετά για το κοριτσάκι μου.
Επτά εβδομάδες ανάκαμψης και τώρα είναι στο σπίτι και υγιής».


Credit: dailymail