Οι Γιατροί Προειδοποιούν. «Το Χαρτί Υγείας είναι Επικίνδυνο» Δείτε ΤΙ Πρέπει να Χρησιμοποιείτε.

Woman using toilet paper in the bathroom. view on top; Shutterstock ID 493179856; Purchase Order: -

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το χαρτί τουαλέτας δεν απομακρύνει τα περιττώματα και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα που δεν έχει τις σωστές συνήθειες κατά το σκούπισμα.

Ενώ χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ιταλία και η Ελλάδα χρησιμοποιούν τον μπιντέ στις τουαλέτες για να διατηρήσουν τον πρωκτό τους καθαρό, οι ΗΠΑ βασίζεται ως επί το πλείστον στο χαρτί υγείας για να διατηρήσουν την περιοχή τους καθαρή.

Αλλά οι γιατροί λένε ότι το υπερβολικό σκούπισμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως ρινικές σχισμές και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με την Tonic, το 90% των νοικοκυριών στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα έχουν ένα μπιντέ τοποθετημένο στο μπάνιο τους για καθαρισμό. Αυτή η συσκευή ρίχνει νερό στην περιοχή για να καθαριστεί πιο εύκολα.

Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να βρείτε ένα από αυτά σε μια τουαλέτα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προμηθευτές μπιντέ έχουν αναφέρει ότι η μετακίνηση στην αμερικανική αγορά ήταν πιο δύσκολη, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι με τη χρήση χαρτιού υγείας.

Ο Rose George, συγγραφέας του «The Big Necessity» είπε στον Tonic: «Η χρήση του χαρτιού υγείας δεν αφαιρεί τα περιττώματα όπως θα έπρεπε.»


Η Will.i.am είπε σε μια προηγούμενη συνέντευξη με την Elle Magazine ότι τα μωρομάντηλα είναι αυτά που οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν όσον αφορά το σκούπισμα.

Ο ηθοποιός Terrence Howard είπε σε μια συνέντευξη στο Elle Magazine ότι δεν εμπιστεύται τις γυναίκες που χρησιμοποίησαν χαρτί υγείας. Ο ηθοποιός και ο σκηνοθέτης Will Smith επανέλαβε μια παρόμοια εκτίμηση για τα μωρομάντηλα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του BBC 1 Radio.

Η Gwyneth Paltrow, από την άλλη πλευρά, αγόρασε ειδικό χαρτί υγείας αξίας για 100 δολάρια. Η φρεσκάδα δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι θα πρέπει να εξετάσουν τον μπιντέ ή τα μωρομάντηλα.

Το επιθετικό σκούπισμα είναι γνωστό ότι προκαλεί προβλήματα υγείας όπως οι ρινικές σχισμές και οι αιμορροΐδες. Μια ρωγμή του πρωκτού μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία ή πόνο.

Οι περισσότερες ρωγμές θεραπεύονται μετά από 8 έως 12 εβδομάδες, αλλά είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν σκουπίζετε επειδή μπορεί να ερεθίσει την περιοχή.


Οι αιμορροΐδες είναι πρησμένες φλέβες και ιστός στο κάτω μέρος του ορθού και του πρωκτού. Είναι πιο σοβαρά από τις ρωγμές και μερικές φορές μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Εξωτερικές αιμορροΐδες συμβαίνουν γύρω από το χείλος και είναι και αυτές ερεθισμένες από το υπερβολικό σκούπισμα, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν με κρέμα ή φάρμακα.

Όταν οι άνθρωποι σκουπίζονται τραβούν τα βακτηρίδια από τον πρωκτό προς τα εμπρός. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες ιδιαίτερα και να αναπτυχθούν βακτήρια που εισέρχονται στην ουρήθρα.

Χρησιμοποιώντας ένα μπιντέ, σκοτώνετε τα βακτήρια και εμποδίζετε τη μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος.

Credit: dailymail.co.uk