Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Δείτε ΤΙ Δείχνει η Μορφή των Κοπράνων μας, για την Υγεία μας
Www.true.gr

Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Δείτε ΤΙ Δείχνει η Μορφή των Κοπράνων μας, για την Υγεία μας

Πιθανώς είστε μεγάλος θαυμαστής αυτού του emoji.

Ή πιθανώς έχετε ένα τέτοιο μαξιλάρι σπίτι σας και το παίρνετε αγκαλιά κάθε βράδυ.

Ωραία αυτά, αλλά πόσα ξέρετε για τα περιττώματα και τις πληροφορίες που μας δίνουν για την κατάσταση του σώματός μας;

Ευτυχώς, ο πίνακας που ακολουθεί λέει πολλά χρήσιμα για τα περιττώματα που καλό είναι να τα γνωρίζουμε. Είστε έτοιμοι;

Υφές των Περιττωμάτων

Τα κόπρανα που είναι σαν μικρά μπαλάκια.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε έλλειψη από υγρά και φυτικές ίνες. Πιείτε περισσότερο νερό και καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Σχήμα λουκάνικου και μαλακά

Τα καλύτερα που θα μπορούσε να έχει ο κάθε άνθρωπος!

Νερουλά, καθόλου συμπαγή

Έχετε διάρροια. Έχει προκληθεί κατά πάσα πιθανότητα από κάποια λοίμωξη και ο οργανισμός σας προσπαθεί να την αποβάλλει μέσω αυτών των κοπράνων. Σιγουρευτείτε οτι πίνετε πολλά υγρά, διαφορετικά κινδυνεύετε από αφυδάτωση!

Σχήμα λουκάνικου αλλά με σβόλους

Δεν είναι ανησυχητικό αυτό, απλά πρέπει να πίνετε περισσότερα υγρά και να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες.


Μικρές μάζες με μαλακές άκρες

Δεν υπάρχει ανησυχία.Ειδικά αν ενεργείστε πολλές φορές την ημέρα.

Σχήμα λουκάνικου με σχισμές 

Είναι μια χαρά, αλλά οι σχισμές δείχνουν ότι πρέπει να καταναλώνεις περισσότερα υγρά.

Αφράτα κομμάτια με χάλια άκρες

Αυτό δεν είναι καλό σημαίνει ότι έρχεται διάρροια!

Μαλακά και κολλώδη στην λεκάνη της τουαλέτας

H παρουσία του τόσο λαδιού στα κόπρανα, μπορεί να δείχνει οτι το σώμα σου δεν απορροφά φυσιολογικά τα λίπη. Ασθένειες όπως, η χρόνια παγκρεατίτιδα, εμποδίζουν την φυσιολογική απορρόφηση των λιπών.

Χρώματα των Περιττωμάτων

Τα ανθρώπινα περιττώματα δεν έχουν μόνο καφέ χρώμα, όπως ενδεχομένως να σκέφτονται πολύ, αλλά ανάλογα με τις περιπτώσεις το χρώμα τους μπορεί να κυμαίνεται από πράσινο έως κιτρινωπό.

Υπάρχουν όμως κι άλλα χρώματα, που υποδηλώνουν ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Gizmodo.

Πράσινο

Τα πράσινα κόπρανα μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Συνήθως «δηλώνουν» ότι η πέψη του φαγητού έχει γίνει πολύ γρήγορα, αλλά μπορεί να οφείλονται και στην κατανάλωση πολλών λαχανικών και τροφίμων με πράσινη χρωστική. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να οφείλονται σε ευαισθησία στο έλαιο του γλυκάνισου, ή στη λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου.

Λευκό


Τα λευκά κόπρανα οφείλονται σε έλλειψη χολής, λόγω απόφραξης του χοληδόχου πόρου. Για παράδειγμα, ένας χολόλιθος μπορεί να μπλοκάρει τον χοληδόχο πόρο, με αποτέλεσμα να προκύπτουν λευκά περιττώματα. Κάτι τέτοιο θα προκαλεί πόνο στο στομάχι, σκούρο χρώμα στα ούρα και ίκτερο.

Κίτρινο

Τα κίτρινα κόπρανα είναι συχνό φαινόμενο και η μυρωδιά τους θυμίζει χαλασμένα αυγά. Εμφανίζονται όταν υπάρχουν πολλά λιπαρά στα περιττώματα του ανθρώπου, τα οποία ο οργανισμός του δε μπόρεσε να μεταβολίσει. Μπορεί να αποτελούν σημάδι κοιλιοκάκης και ίσως να ήταν καλό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μαύρο

Πολλοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε μαύρα κόπρανα. Η κατανάλωση γλυκόριζας, μαύρης μπύρας ή η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου είναι μερικοί από αυτούς. Μπορεί όμως να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό, όπως για παράδειγμα αιμορραγία στο ανώτερο τμήμα της γαστρεντερικής οδού, κάτι που μπορεί να προκληθεί από κάποιο όγκο ή έλκος.

Άλλα χρώματα

Τα κοκκινωπά κόπρανα προκαλούνται από την κατανάλωση τροφίμων όπως τα παντζάρια, οι ντομάτες και τα κράνμπερι.

Μπορεί όμως να υποδηλώνουν αιμορραγία στον εντερικό σωλήνα ή αιμορροΐδες.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα κόπρανα μπορεί να είναι ακόμη ασημί χρώματος. Αυτό όμως αποτελεί σημάδι πολύ κακής υγείας του εντέρου.

Μπορεί να υποδηλώνει απόφραξη του χοληδόχου πόρου και αιμορραγία στο άνω τμήμα των εντέρων. Συμβαίνει όταν τα λευκά κόπρανα, που προκαλούνται από την έλλειψη χολής ενώνονται με αίμα, με αποτέλεσμα να προκύπτει το ασημί χρώμα.

Οποιοσδήποτε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο στις κενώσεις του πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε κάποιο γιατρό.

Αυτή η εικόνα τα συνοψίζει αρκετά καλά. Άμα καμιά φορά παραξενευτείτε με αυτό που θα δείτε στη τουαλέτα, συμβουλευτείτε αυτή τη μικρή χρήσιμη εικόνα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr