Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Αυτά τα 8 Σημάδια, Δείχνουν Πως Δεν Πίνετε όσο Νερό Χρειάζεται ο Οργανισμό σας

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κυρίως από νερό. Αυτό από μόνο του θα πρέπει να μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να το ενυδατώνουμε καλά.

Πολλές φορές ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό λόγω της πίεσης της καθημερινότητας και αυτό μας οδηγεί στην αφυδάτωση – μία κατάσταση όπου το σώμα δεν λειτουργεί σωστά λόγω.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο κλασσικά συμπτώματα της αφυδάτωσης και να θυμάστε να πίνετε αρκετό νερό:

1. Ξηρό στόμα και δέρμα

Αυτό είναι το πιο προφανές σημάδι και θα πρέπει αμέσως να πιούμε ένα ποτήρι νερό.

2. Πονοκέφαλος

Η έλλειψη νερού μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να πρηστεί. Εάν αυτό συνεχιστεί, θα προκαλέσει ημικρανία. Οπότε, την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο, πιείτε ένα ποτήρι νερό.

3. Ζαλάδα και αποπροσανατολισμός

Μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά ένα ποτήρι νερό μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την συγκέντρωσή σας. Πολλές φορές οι ζαλάδες οφείλονται στην έλλειψη υγρών λόγω της εφίδρωσης ή της ούρησης.

4. Σκούρα ούρα

Άλλο ένα προφανές σημάδι πως χρειάζεστε νερό είναι το χρώμα των ούρων σας. Το επιθυμητό χρώμα είναι το ανοιχτό κίτρινο ή το διάφανο. Εάν έχει σκούρο χρώμα θα ήταν καλό να πιείτε ένα ποτήρι νερό!

5. Ουρολοίμωξη

Η ουρολοίμωξη προκαλείται από πολλούς παράγοντες. Η κύρια αιτία είναι τα βακτήρια. Το να πίνετε αρκετό νερό βοηθάει στην απομάκρυνση των βακτηρίων. Εάν ο πόνος δεν φύγει παρά το ότι πίνετε αρκετό νερό, θα πρέπει να μιλήσετε στον γιατρό σας.

6. Λήθαργος

Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, δεν θα έχετε αρκετή ενέργεια. Όταν το σώμα δεν έχει αρκετό νερό, αναγκάζεται να μειώσει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό θα σας κάνει να νιώθετε αδύναμοι και κουρασμένοι.

7. Μυικές κράμπες ή σπασμοί

Εάν το σώμα έχει αφυδατωθεί, θα αναγκαστεί να επιλέξει να τροφοδοτήσει τα σημαντικά όργανα και θα αφήσει τους μυς σε δεύτερη μοίρα. Έτσι, είναι πιθανό να παθαίνετε σπασμούς και κράμπες.

8. Συνεχής πείνα

Το νερό αυξάνει τον μεταβολισμό και καίτε περισσότερο λίπος. Η έλλειψη νερού μειώνει τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα να παίρνετε βάρος. Ο παράξενος ήχος που κάνει το στομάχι καμιά φορά ευθύνεται στην έλλειψη νερού και όχι τροφής.

Ο εγκέφαλος όμως μπορεί να μπερδευτεί λόγω της αφυδάτωσης και να νομίζετε πως το στομάχι σας χρειάζεται φαγητό ενώ στην πραγματικότητα πρέπει απλά να πιείτε νερό.

Το νερό αποτρέπει πολλές ασθένειες, κάνει το δέρμα μας να λάμπει και αυξάνει την παραγωγικότητα. Είναι καλό να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό τη μέρα.

Πηγή