Οι Γιατροί Προειδοποιούν: 8 Καθημερινές Συνήθειες που Βλάπτουν τα Νεφρά μας Χωρίς να το Γνωρίζουμε

Τα νεφρά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Απομακρύνουν τις τοξίνες, φιλτράρουν το αίμα, απορροφούν θρεπτικά και εξουδετερώνουν τα οξέα.

Μπορεί να κάνουμε για χρόνια ζημιά στα νεφρά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε, καθώς τα νεφρά μπορούν να λειτουργούν και στο 20% των δυνατοτήτων τους. Γι’αυτό είναι σημαντικό να τα φροντίσουμε πριν να είναι πολύ αργά.

Δείτε παρακάτω 8 κλασσικές συνήθειες που πιέζουν πολύ τα νεφρά μας και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες με τον καιρό.

Το να μην πίνουμε αρκετό νερό.

Έτσι, θα συσσωρεύονται οι τοξίνες στο αίμα και δεν θα υπάρχουν αρκετά υγρά για να περάσουν από τα νεφρά.

Το να αγνοούμε το κάλεσμα της φύσης.

Είναι σημαντικό να ουρούμε όποτε το χρειάζεται ο οργανισμός μας για να μειώνουμε την πίεση στα νεφρά.


Υπερβολικό αλάτι στην διατροφή μας.

Το σώμα χρειάζεται το αλάτι για να δουλέψει σωστά. Ωστόσο, κάποιοι καταναλώνουν πολύ αλάτι και αυτό πιέζει τα νεφρά και αυξάνει την πίεση στο αίμα. Δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο από 5 γρ. αλατιού κάθε μέρα.

Καταναλώνουμε υπερβολική ζάχαρη.

Όσοι πίνουν τουλάχιστον 2 αναψυκτικά τη μέρα είναι πιο πιθανό να έχουν πρωτεΐνη στα ούρα τους. Αυτό δείχνει πως τα νεφρά δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Δεν κοιμόμαστε αρκετά.

Είναι πολύ σημαντικό να κοιμόμαστε καλά και ο ύπνος επηρεάζει και την λειτουργία των νεφρών. Οι ιστοί των νεφρών ανανεώνονται το βράδυ.


Μεγάλες ποσότητες ζωικής πρωτεΐνης. 

Η κατανάλωση υπερβολικής πρωτεΐνης και κυρίως κόκκινου κρέατος αυξάνει το φορτίο που πρέπει να σηκώσουν τα νεφρά. Αυτό με τον καιρό θα προκαλέσει σημαντικές βλάβες.

Κατανάλωση αλκοόλ.

Το αλκοόλ είναι μία τοξίνη που πιέζει πολύ το συκώτι και τα νεφρά όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Έλλειψη σε θρεπτικά και βιταμίνες.

Μία διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι πολύ σημαντική για την καλή λειτουργία των νεφρών μας. Το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β6 είναι πολύ σημαντικά για να μειώνεται η πιθανότητα να εμφανίσουμε πέτρες στα νεφρά.

Πηγή